High Pressing

Hétközi forduló a Premier League-ben! - 31. forduló előzetes

2017. április 04. - Hadampapi

prem.jpg

Hétközi fordulót rendeznek az angol bajnokság 31. fordulójában. Bátran ki lehet jelenteni, hogy a legjobban várt meccs a Chelsea és a Manchester City rangadója. Kemény összecsapásra lehet viszont számítani a Manchester United-Everton párharcban is. A soron következő írásban előzetesen megnézzük, mire is lehet számítani a fordulóban. 

Burnley vs Stoke City (04.04 - 20:45)

Két olyan együttes csap össze kedden, amelyeket finoman szólva sem lehet jó formában lévőnek nevezni. A hazaiak viszont meccseik nagy részét otthon nyerik meg. Eddigi tizenöt otthoni mérkőzésükből kilencet akadály nélkül vettek, ami egészen kiváló egy ilyen kerettől. A Stoke City viszont ugyanezt nem mondhatja el magáról, távol otthonuktól szenvednek, az egész idény során.Mindösszesen három meccsüket nyerték meg, ami nem mondható megfelelő statisztikának. 

Leicester City vs Sunderland (04.04 - 20:45)

Egy csodálatos feltámadást láthatunk a bajnokságban a ''rókáktól''. Mióta Ranieri-tól elköszöntek, a csapat szárnyalt az elmúlt mérkőzéseken. Legutóbbi négy meccsüket 100%-osan vették, újra a régi Leicester-t idézi ez a forma. Nagy meglepetésnek kell történnie, hogy az utolsó Sunderland győzni tudjon. Az idegenbeli együttes küzd a kiesés ellen, nem biztos, hogy egy jó formában lévő angol bajnok ellen van esélyük pontot/pontokat szerezniük. 

Watford vs West Brom (04.04 - 20:45)

Azt a West Brom-ot fogadja a londoni kiscsapat, amelyik a hétvégi fordulóban borsot tört a Manchester United orra alá. A védekezés magasiskoláját mutatták be és nem mellesleg mindig veszélyt jelentenek az ellenfél kapuja előtt a pontrúgásoknál. A Watford a mostani idényben elég hullámzó teljesítményt nyújt, ami meg is látszik a tabellán elfoglalt helyezésükön. Nyilvánvaló, hogy nekik a legfontosabb cél a kiesés elkerülése és a tabella közepén való maradás. 

Manchester United vs Everton (04.04 - Spíler tv, 20:45)

Pikáns mérkőzésre számíthatunk, mivel mind a két együttes a támadójátékot részesíti előnyben. Mind a hazai, mind a vendég csapatnak fontos lenne a győzelem ha nem akarnak leszakadni a mezőny elejétől. A manchesteriek javítanák a hétvégi fiaskót, 0-0-ás eredményt értek el hazai környezetben, amire nem sok mindenki számított. Az Everton sem ért el nekik megfelelő eredményt az előző fordulóban. Városi rangadón sima vereséget szenvedtek az ősi rivális Liverpool ellen. A helyzeteiket ügyesen kialakították, de a befejezések valahogy nem sikerültek. A felforgatott védelem háromszor is kapitulált, igaz, hogy többen is hiányoztak a kezdő tizenegy tagjai közül. 

Arsenal vs West Ham (05.04 - 20:45)

Sok mindent lehet elmondani az Arsenal-ról, de azt semmiképpen, hogy a csapat kirobbanó formában van. A bajnokságban az utóbbi öt meccsből csak egyet tudtak megnyerni, azt is otthon. Régen nem látott rossz sorozat ez az ''ágyusok'' történelmében. Amennyiben komolyan gondolják, hogy jövőre szeretnének szerepelni a Bajnokok Ligájában, úgy az ilyen meccseket hiba nélkül hozniuk kell. A vendégek hullámzó teljesítmény mutatnak az utóbbi időkben, azok után, hogy milyen gyatrán kezdték a bajnokságot. Slaven Bilic menedzsert viszont a West Ham vezetősége támogatásáról biztosította, egy a héten kiadott közleményében. Az biztos, hogy a legjobb formájukat kell hozni a vendég klub játékosainak, ha győzni szeretnének. 

Hull City vs Middlesbrough (05.04 - 20:45)

Nyugodtan nevezhetjük ezt a párosítást a szerdai nap kiesési rangadójának is. Igaz, hogy a hazaiak négy egység előnyben vannak a Middlesbrough csapatával szemben. A téli igazolásoknak köszönhetően a ''tigrisek'' valamelyest erősödtek és bizakodhatnak abban, hogy sikerülni fog a bent maradás és jövőre is a legfelső szinten fociznak majd. A vendégeknél már nem ilyen rózsás a helyzet. Azok után, hogy menesztették Aitor Karanka vezetőedzőt, az együttes ugyanúgy pocsékul játszik. Annyira mélyen vannak, hogy a gólszerzés is csak nehezen sikerül, utóbbi öt meccsükön mindössze egy (!) gólt sikerült szerezniük.

Southampton vs Crystal Palace (05.04 - 20:45)

Érdekes mérkőzésnek ígérkezik a két csapat párharca. Míg a Southampton mostanában híján van a győzelmekkel, addig a Crystal Palace legutóbbi négy meccsét megnyerte. Mostani tizedik helyük reális ha a formájukat nézzük, ennél előrébb csak nehezen tudnak majd elmozdulni. A vendégek a hétvégén hatalmas meglepetésre 2-1-re nyertek a Chelsea ellen idegenben! Olyan együttes benyomását keltették aki tudják, hogy hogyan játszanak egy ilyen szintű világklasszis klub ellen. A kiesés elleni menekülésben győzelemre állnak. Ha nem fognak kipukkadni akkor szinte simának nevezhető a bennmaradásuk. 

Swansea vs Tottenham (05.04 - 20:45)

Nehéz helyzetben várja a meccset a Swansea együttese, utóbbi meccseiken csak egyszer sikerült győzniük. A csapatban megvan a potenciál, de nagyot kell küzdeniük ha szeretnének bennmaradni a Premier League-ben. A Tottenham viszont a listavezető Chelsea első számű üldözője, hétvégi meccsüket könnyen nyerték és három pontot sikerült ledolgozni a londoni kékekkel szemben. Amennyiben szeretnének a bajnoki címért harcolni, úgy ezt az akadályt is venniük kell. 

Chelsea vs Manchester City (05.04 - Spíler TV, 21:00)

A szerdai nap és a 31. forduló rangadója, két világklasszis együttes mérkőzése. A Chelsea a hétvégi sokkoló vereség után kénytelen lesz javítani, igaz még igy is hét ponttal vezetik a tabellát, ami valamelyest megnyugvást jelenthet számukra. A hazai csapatnak láthatóan erősebb kerete van, eddigi otthoni mérkőzéseiken nem kegyelmeztek az ellenfelüknek. A Manchester City, amely valószínűleg már lemondott a bajnoki címről, biztosan nem fogja könnyen adni magát. Az idegenbeli táblázaton a második helyet elfoglaló manchesteriek utóbbi három mérkőzésüket nem tudták megnyerni, három döntetlenjük jól mutatja, hogy a klub nem igazán tud a meccseken összpontosítani, megtartani esetleges előnyüket. 

Liverpool vs Bournemouth (05.04 - 21:00)

Harmadik helyről várja a mérkőzést a liverpooli klub, amely hétvégén rangadót nyert, és tapad a Tottenham együttesére. A Liverpool újra a régi, támadásaikat jól vezetik, a gólszerzés nem jelent gondot számukra. Az Everton elleni meccsen viszont megsérült az a Sadio Mane, aki az idényben a tökéletes húzóember szerepét tölti be. A nagyon szimpatikus vendégek viszont nem fogják könnyen adni magukat. Kis csapat révén az előkelő tizenegyedik helyet foglalják el a táblázaton, és a kiesés tényével valószínűleg nem kell foglalkozniuk a szezon végezetéig. 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr1212399989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása