High Pressing

Döntetlen született a LaLiga rangadóján!

2017. április 08. - Hadampapi

17761183_10151241745594953_5739535544583121199_o.jpg

Ahogy azt már előző cikkünkben megjósoltuk (itt), egy elég feszült rangadót játszott egymással a Real Madrid és az Atletico Madrid. Ha az összképet nézzük, akkor teljesen megérdemelt döntetlent ért el idegenben a vendég csapat. Mind a két együttes támadott és mind a két oldalon voltak nagyobb helyzetek is. Igaz, hogy a ’’királyiak’’-nak volt több esélyük a meccs megnyerésére, amivel nem tudtak élni. 

Már az első percektől kezdve látni lehetett mire készül és milyen taktikával jött el erre a meccsre az Atletico. Mindössze három perc telt el amikor egy beadott pontrúgásból tudtak helyzetet kialakítani. Akkor Saúl fejelt a kapura, és nem kellett sok hogy a labda utat találjon a hálóba. Gyorsan eszméltek a hazaiak és átvették a kezdeményező együttes szerepét. Folyamatosan a vendég csapat térfelén zajlott a játék és sorra is jöttek a helyzetek. Először Ronaldo szemfüles lövését védte Oblak, majd Benzema középre tartó lövését is hárítani tudta a 27. percben. Szép jelenetnek lehettünk szemtanúi a helyzetet megelőző passzjáték során, amit Ronaldo és Benzema kicsiben oldott meg.  Négy percre rá viszont ordító helyzetet hagyott ki az a Cristiano Ronaldo, aki egész meccsen remekül játszott. Nagy erejű lövése már elhaladt a kapus Oblak mellett, de a menteni igyekvő Savic a gólvonalról mentette meg a góltól csapatát. Az első félidő végén még egy vendég helyzet is adódott, miután Ramos hatalmas hibáját próbálta volna Griezmann gólra váltani, viszont a meccsen remeklő Navas jól vetődött és védeni tudta a bal oldalra tartó lövést.

A második félidő elején is magabiztosan presszionált a hazai csapat, sorra dolgozták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket. A próbálkozásoknak végül az 52. percben lett meg a gyümölcse. Kroos jobboldali szabadrúgásánál a  portugál Pepe gyönyörűen fejelte a hálóba a labdát. (1-0).  Az Atletico együttese viszont a gól után nem állt be védekezni, hanem próbálta gyorsan megszerezni a vezetést. Erre a 60. percben nagy esélyük is lett volna, ha Torres 100%-os helyzetben nem rúgja a labdát a hazaiak kapusába. Hogy a szép megmozdulásokat is kiemeljük, a találkozó legszebb jelenete Griezmann ollózása volt, igaz a francia lesen kapta a labdát és Navas is menteni tudott. A Real Madrid láthatóan megelégedett az egygólos vezetéssel és kevésbé volt aktív a támadásokkal. A ’’matracosok’’ viszont kiválóan passzolgattak a középpályán és altatták ellenfelüket. Ennek meg is lett az eredménye, ugyanis Griezmann egy tökéletes passzt kapott, amivel a bal oldalon ki tudott ugrani és a labdát a kapu alsó részébe helyezte a 85. percben (1-1). Az ember azt gondolta volna, hogy a Real még rohamozni fog az utolsó percekben és a győzelemre törekszik majd, de nem így lett. Szinte el sem jutottak az ellenfél kapujáig és a mérkőzést 1-1-es állásnál lefújta a játékvezető! 

A játékosok osztályzatai a WhoScored.com szerint: 

rma-atl.jpg 

Nagyon bánhatja a Real Madrid csapata, hogy nem tudott élni a lehetőséggel és nem nyertek a mai napon. Ha a Barcelona győzni tud a mai esti meccsen, akkor ugyanúgy 71 ponttal fog állni mint madridi riválisa és átveszi a vezetést a tabellán jobb gólkülönbségének köszönhetően. Igaz, hogy a Real Madrid egy mérkőzéssel kevesebbet játszott katalán ellenfelénél.

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr512410711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása