High Pressing

Vénnek való vidék - a 'Der Klassiker' összefoglalója

2017. április 08. - kovadi

Az elmúlt évek két legsikeresebb német klubja, a rekordbajnok Bayern München, és a fiatalokkal teletűzdelt Borussia Dortmund találkozott a Bundesliga 28. fordulójában. 

17757362_1462645657139837_2954855617901565287_n.jpg

A két együttes előző összecsapását Tomas Tuchel csapata nyerte, Aubameyang találatával, viszont a legutóbbi, Allianz Arenaban lejátszott mérkőzésüket 5-1-re hozta a bajor gárda. A statisztikák tehát kiegyenlített harcot jósoltak, persze favoritnak így is Carlo Ancelotti legényei számítottak, de egy ilyen rangadó mindig három esélyes. Egyébként a két fél előző 5 egymás elleni meccsén összesen csak 3 gól esett, nem várhattunk tehát gólzáport. 

A müncheni klub magabiztosan vezeti a bajnokságot, 15 ponttal gyűjtöttek többet, mint mai ellenfelük, ez főként a sárga-feketék pocsék idegenbeli teljesítményének köszönhető. Tuchel nem mellesleg sérülés miatt nem számíthatott jó pár alapemberére, Julian Weigl, Lukasz Piszczek, Kagava Sindzsi mellett Andre Schürrle, Erik Durm és Marco Reus sem állt a mester rendelkezésére. A Bayern-ben a legnagyobb hiányzó Manuel Neuer, s Tomas Müller volt, de Ancelotti így is egy bombaerős kezdőt tudott pályára küldeni:

(Bayern: Ulreich - Lahm (c), Martinez, Boateng, Alaba - Thiago, Alonso, Vidal - Ribery, Robben, Lewandowski)

(Dortmund: Bürki - Passlack, Bartra, Sokratis, Schmelzer (c) - Castro, Ginter, Guerreiro - Pulisic, Dembele, Aubameyang)

A dortmundiak kezdő tizenegyének átlag életkora nem érte el a 25 évet, míg a hazaiaknál ez a szám bőven 30 felett volt. A legtöbb szakértő pont emiatt harangozta be ezt a találkozót, a jövő és a jelen párharcának. Illetve a góllövő tabella első két helyezettje csatájának. Aubemeyang 25, míg az egykori Dormund játékos, Lewandowski pedig 24-szer vette be eddig az ellenfelek kapuját.  

A mérkőzést a München kezdte jobban, 10 perc elteltével 2 gólos előnyben voltak, Ribéry a 4.-ben talált be, míg Robert Lewandowski a 10.-ik minutumban egy gyönyörű szabadrúgást gólt szerzett volt csapata ellen. A vezetés birtokában a bajorok gáláztak, passzolgattak, gyakorlatilag azt csináltak a pályán amit akartak.A két veterán szélső, Franck Ribéry és Arjen Robben  varázsolt, példát mutattak a fiatal versenytársaknak. A 20.percben aztán az Európa-bajnok portugál, Raphael Guerreiro bombájával visszajött a meccsbe a vendég együttes. Az első félidőben ezzel 2-1.

17523653_1464122933658776_2355490972595434276_n.jpg

A második játékrésznek nagy lendülettel vágott neki a hátrányban lévő gárda, de ez a lendület csupán a 49.-ik percig tartott, amíg az ihletett formában futballozó Robben meg-nem szerezte szezonbeli 9.ik találatát. Ettől kezdve megint kezdődött a gála előadás. A 26. góljára hajtó Lewandowski a 68.-ik minutumban még betalált tizenegyesből, miután a Dortmund kapusa, Bürki buktatta a tizenhatoson belül. Ezt követően sok minden már nem történt, könnyedén hozta le a meccset a hazai klub.

stat.jpg

Carlo Ancelotti csapatán egyáltalán nem látszódott, hogy tartalékolna erejével a következő, Real Madrid elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőre, teljes erőbedobással futbalozott. Összességében uralták a meccset, és megérdemelten tartották otthon a három pontot, s az "öregfiúk" megmutatták, lehet még rájuk számítani. Az egyetlen negatívum a bajorok számára, hogy a duplázó lengyel csatár, Lewa, második gólját megelőzően megsérült. Állapota egyenlőre kérdéses.

A találkozó után nem csak a Bayern szimpatizánsok de a semleges nézők is örülhettek, látványos, szép megoldássokkal tarkított 90 percet ajándékoztak nekünk a csapatok. 

Végeredmény: Bayern München 4 - 1 Borussia Dortmund. 

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr6312410921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása