High Pressing

A Juventus - Barcelona, egy 'hungarokatalán' szemével

2017. április 12. - kovadi

1-_juventus_barcellona20170411-001_variant1400x787.jpeg

Nehezen talál szavakat az ember, a tegnapi meccs után, főleg culé-ként, de Én azért még is megpróbálom...

Már a kezdősípszó előtt tudni lehetett, gondban lesz a Barcelona, főleg a védekezésben, hiszen idén nagyon gyengén teljesít a hátsó szekció, ráadásul a három-védős rendszert sem sajátították el tökéletesen, sőt. Majd minden szakértő egyet értett abban, hogy ha Enrique ezt a felállást választja, halálra van ítélve. Ehhez képest az edző, akinek taktikai érzékénél már csak a az átigazolási politikája rosszabb, felrakta a pályára Pique-t, Umiti-t és Mathieu-t is (itt már a sírás kerülgetett..).

17903610_1484131021632083_588331405981010808_n.jpg

Aki látott ebben a szezonban katalán meccset, sejthette, ezzel a kezdővel, egy ilyen ellenfél ellen, nem ússza meg kapott gól nélkül a vendég csapat. (A 3-3-1-3-as hadrend egyébként nem rossz választás, ha valaki ért hozzá és kellő taktikai érzékkel rendelkezik.) Mint tudjuk, ez nem is sikerült nekik...

Abban bízhatott Enrique, csak úgy mint az egész idénybe, hogy az MSN majd megoldja, és lehozza a meccset. Csak, hogy ez a 3 játékos képtelen helyettesíteni egy komplett csapatot. Egy olyan csapatot amely impotensen játszott, amely céltalanul passzolgatott és amelyben az egykoron legendás középpálya, most inkább hasonlít egy grundfoci csapat középső harmadához, s annak szervezettségéhez. Iniesta egész szezonban bőven a szintje alatt teljesít, igaz ebben a kora is szerepet játszik. Rakitic pedig nem szélső, főleg nem szárnyvédő kedves Lucho, miért ott játszatod? Hol van az elmúlt években a világ egyik legjobb baloldali védőjévé vált Jordi Alba ? Miért a francia tuskó játszik? (Mathieu)  Ilyen és ehhez hasonló kérdések jártak a fejemben, az egész meccs alatt, s gyanítom, nem csak Nekem. Ja és persze a sokat kritizált Gomes. Egyértelműen nem Barcelona szintű, de nem is lesz. ( Olyan játékosokat engedtünk el, akik helyette játsszahatnának, mint Fabregas vagy Thiago Alcantara ) 

Egykénként az egész találkozón olyan érzésem volt, mintha másodjára esnénk ki a BL-ből, egy idényen belül. 

A gólokba igazán nem is mennék bele, mindenki láthatta Dybala zsenialitását vagy a botrányos szöglet védekezést, amiből a harmadik találat született.

1-_juventus_barcellona20170411-005_variant1400x787.jpeg

Ami viszont fontos, hogy gyakorlatilag végig az olaszok akarata érvényesült, amikor úgy akarták támadták és meglepték a ellenfelüket, amikor pedig a katalánok feljebb jöttek és helyzeteket alakítottak ki, azt is a Juventus hagyta nekik. 90 percig kontroll alatt tartották a mérkőzést, sansza sem volt a Barcelona-nak.

Abban biztosak lehetünk, hogy a visszavágón Messiék mindent megfognak tenni a továbbjutásért, de abban is, hogy közel sem lesz olyan "egyszrű" dolguk, mint a PSG ellen volt. A Juventus rutinosabb csapat a franciáknál, s Allegri is kiváló taktikus és nagyon jól meccsel, azaz a találkozó közben is kiválóan nyúl bele gárdájába, s változtat könnyűszerrel. 

Az igazság az, hogy már az előző körben ki kellett volna esnünk a párizsiak ellen, nagyjából 4-3-as összesítéssel, egy tisztességes hazai győzelemmel. Mert így, hogy ekkora csodát hajtottunk végre, magasra tettük a lécet, s esélytelen, hogy ezt megugorjuk, legalábbis jelen körülmények között biztosan. Megérdemelt a Juve győzelme, s ha továbbjutnak a torinóiak, az is az lesz. 

c9mq-l6xcaaldip.jpg

De ettől még...VISA EL BARCA. Erősebben térünk vissza !

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr512419381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Genius2 2017.04.14. 06:47:46

Forza Juve! Mint fan, egyetértek: ez a Juve nem Paris...nem lesz itt "csoda" (ami egyébként sem létezik), erre ne is számítson senki...✊️
süti beállítások módosítása