High Pressing

Húsvét spanyol módra - jön a La Liga 32. fordulója

2017. április 14. - kovadi

Gőzerővel halad tovább a spanyol pontvadászat, olyannyira a felek Húsvét hétvégéjén sem pihennek. Tekintsünk át az előttünk álló mérkőzésekből párat.

laliga.jpg

Nagypénteken kerül megrendezésre az első találkozó, az Athletic Bilbao a Las Palmas csapatát fogadja.A hazaiak legutóbbi 6 meccsük mindegyikén szereztek legalább egy gólt, s az ezeken a bajnokikon, a megszerezhető 18 pontból, 12-t gyűjtöttek, úgy, hogy a Real Madrid ellen is pályára léptek. Viszonylag jó formában várhatja tehát fordulót Ernesto Valverde gárdája. A vendégek idei, hektikus szereplése is a Bilbao malmára hajtja a vizet, Quique Setién együttese a 13. helyen áll a tabellán, s a 2017.-es évben összesen 4 győzelmet tud felmutatni. (A mi tippünk: Hazai győzelem)

A Real Madrid a kieső jelölt Sportin Gijón otthonába látogat. A Zidane vezette klub jó szériát tud magának, legutóbb a hét közben a Bajnokok Ligájában a Bayern-t tudták megverni idegenben, a bajnokságban pedig az Atleticó elleni döntetlent leszámítva, március eleje óta minden meccsüket megnyerték. (A mi tippünk: Real M. győzelem)

A kisebbik fővárosi csapat, a gyengén szereplő Osasuna-t látja vendégül. Az Atleti harmadik a bajnokságban, Simeone a szezon eleji taktikához képest változtatott, visszatértek az elmúlt években megszokott hadrendhez, s ezzel a helyzetük is stabilizálódott, bár az is igaz, hogy a bajnoki címről le kell mondaniuk, egyetlen esélyük egy nagy trófeára, a BL győzelem. A vendégek az utolsó pozíciót foglalják el a táblázatos, s nagy valószínűséggel ki is esnek az első osztályból.(A mi tippünk: Atelticó M. győzelem)

Real Sociedad vs. Barcelona. Az egykori barcelonai régi klubját fogadja. Eusébió Sacristán, a hazaiak vezetőedzője, játékosként és utánpótlás edzőként is szerepelt a katalán együttesnél, sőt Ő az egyik jelölt Luis Enrique pótlására. A vendég együttes pocsék formában van, legutóbbi 2 mérkőzésüket elveszítették, 5 kapott és 0 rúgott gól a mérlegük ezeken a meccseken. Enrique számítása nem váltak be, a 3 védős rendszer nem oldotta meg a gárda problémáit, ráadásul Neymar többmeccses eltiltást kapott, míg Mascherano a Juventus ellen szenvedett sérülést, hosszas kihagyás vár rá. A Sociedad-nak sincs igazán jó szezonja, kiszámíthatatlanok, igaz a nagyobb csapatok mindig vért izzadnak ellenük. (A mi tippünk: szoros meccs, Barca siker.)

hs7i0.jpg

 

A húsvét rangadója pedig, a vasárnapi Valenica - Sevilla találkozó. Igaz, a 'denevérek' koránt sem az elvárt teljesítményt hozzák az idei kiírásban, de biztosak lehetünk benne, hogy egy ilyen derbin 110%-ot fognak nyújtani. A Sevilla ellenben remekül kezdte az idényt, de a lendületük elfogyott, lecsúsztak a dobogós helyekről a bajnokságban, s kiestek a BL-ből is. Jorge Sampaoli-nak fell kell ráznia fiait, s újra feltüzelnie őket, hiszen az elmúlt időszakban kedvtelenül, ötlettelenül játszottak. A két csapat előző 5 egymás elleni párharcán, 2 hazai, 2 vendég siker és 1 döntetlen született A statisztikák tehát kiegyenlített találkozót jósolnak. (A mi tippünk: új erőre kap a Sevilla, vendég győzelem.)

625979730.jpg

A forduló párosításai:

14.04. 20:45 Athletic Bilbao vs. Las Palmas
15.04. 13:00 Deportivo La Coruna vs. Malaga
15.04. 16:15 Sporting Gijon vs. Real Madrid
15.04. 18:30 Atletico Madrid vs. Osasuna
15.04. 20:45 Barcelona vs. Real Sociedad
16.04. 12:00 Leganes vs. Espanyol
16.04. 16:15 Valencia vs. Sevilla
16.04. 18:30 Betis vs. Eibar
16.04. 20:45 Granada vs. Celta Vigo
17.04. 20:45 Alaves vs. Villarreal

Kellemes Húsvéti Ünnepeket ! Felices Pascuas!

easter-egg-spanish-flag-striped-drawing-holiday-concept-29778725.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr5112426157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása