High Pressing

Hétvégi progam: Csonka PL forduló és FA Kupa elődöntők

2017. április 21. - kovadi

8fe5037621621ee6f9c8c49098a94dec1ae273fc.jpg

Ahelyett, hogy az áprilisi hóesésből magunkhoz térve kimennénk a szabadba, és élveznénk a tavasz 'újra' beköszöntöttét, maradjunk a lakásban, készítsük be a szokásos meccsnézős felszerelést, hiszen fontos összecsapások és rangadók várnak ránk a szigetországi fronton. 

A Premier League 34. fordulójának szombati játéknapján az Everton kivételével alsó házi csapatok lépnek pályára, míg vasárnap láthatjuk a Liverpool-t és a Manchester United-et is. 

mw34.jpg

A 16. helyen álló Bournemouth a kieső jelölt Middlesbrough-t fogadja. A hazaiak utoljára márciusban tudtak nyerni, igaz akkor zsinórban két mérkőzésen is megszerezték a három pontot, míg a Boro a 2017.-es évben csak három tétmeccsen győzedelmeskedett. Legutóbb februárban, az FA kupában. Egyik csapat sincs tehát jó formában, de mindkettőjüknek létszükséglet lenne a siker. A Cseresznyések távolabb szeretnének kerülni a kieső zónától, a vendégek pedig életben akarják tartani a matematikai esélyüket a bent maradásra. (a mi tippünk: hazai győzelem)

A Hull City jelenleg az utolsó, még jövőre is  Premier League-ben való szereplést jelentő helyen áll. Marco Silva csapata azt a Watford-ot fogadja, mely a 10. pozíciót foglalja el, azonos pontszámmal, mint a 9.-ik Southampton, tehát Walter Mazzari gárdája egy lehetséges győzelem esetén a javíthatna egy helyet a tabellán. A Tigriseknek pedig a cél a másodosztály elkerülése, ami a Swansea esetleges Stoke City elleni botlásával sikerülhetne is, persze ehhez le kell győzniük a remek formában lévő ellenfelüket. Őszi meccsüket a Watford nyerte,szoros mérkőzés volt, egy öngól döntött a 82.percben. Ráadásul azóta a hazaiak, új edzőjükkel remek formában vannak, minden esélyük megvan az élvonalban maradásra.(a mi tippünk: döntetlen) A Swansea City helyzete sem reménytelen, csupán két pont a hátrányuk a fent említett Hull City-vel szemben. Paul Clement januári érkezésével új lendületet kapott a csapat, de ez a lendület elfogyott, s most már sorozatban hat tétmeccse nyeretlenek, s ezekből ötöt el is vesztettek. A Mar Hughes vezette Stoke stabil középcsapat, a kiesés nem fenyegeti őket, igaz a nemzetközi indulást is elfelejthetik, a 11. helyen tanyáznak. (a mi tippünk: vendég siker

taba.jpgA szombati játéknap rangadója, az Everton londoni látogatása. West Ham - Everton. A hazai gárda pocsék formában, Slaven Bilic együttese teljes ellentettjét produkálja a tavalyi szezonjának. A január óta lejátszott 15 tétmeccsükből mindösszesen 4-et sikerült győzelemmel zárniuk, míg mostani ellenfelük ugyanezen idő alatt 14-ből 9-et nyert. (a mi tippünk: vendég siker)

Szintén 22.-én, szombaton kerül megrendezésre az FA Kupa elődöntőjének első mérkőzése is, melyen a bajnokságot vezető Chelsea, a második helyezett Tottenham-et látja vendégül. Az angol pontvadászatban az őszi találkozót Conte csapata, míg a januári derbit a Spurs nyerte. Kiváló összecsapás várható tehát.(a mi tippünk: vendég siker)

Az elődöntő második találkozóján pályára lép az Arsenal és a Manchester City. Előző két mérkőzésükön, a bajnokságban, a City 4 ponttal lett gazdagabb, hiszen az első találkozót a manchesteriek nyerték, míg a legutóbbi, április eleji csatát döntetlennel zárták a felek. A meccs vasárnap, 16:00-kor kezdődik. (a mi tippünk: Manchester City siker)

Vasárnapra maradt még két bajnoki összecsapás is, az első 4 hely egyikére pályázó Manchester United a Burnley otthonába látogat, míg a Liverpool az Anfield Road-on fogadja a Crystal Palace-t. A Vörös Ördögök hosszabbítás után, de tovább jutottak az Európa Ligában és ott vannak az elődöntőben, s összességében több, mint 20 tétmeccse veretlenek, igaz, hogy ezen mérkőzések nagy részét pontosztozkodással zárták.(a mi tippünk: szoros meccs, döntetlen) Jürgen Klopp csapata két győzelemmel a háta mögött vág bele a csatába, egy olyan ellenfél ellen, amely a nagy csapatok mumusa. Sam Allardyce-al a kispadon a Palace legyőzte többek között a Chealse-t és az Arsenal-t is, óvatosnak kell lennie tehát a Mersey-partiaknak. (a mi tippünk: Liverpool siker)

jurgen-klopp-liverpool-sam-allardyce-sunderland_3394171.jpg

A Párosítások:

Szombat:
16:00 Bournemouth - Middlesbrough
16:00 Hull City - Watford
16:00 Swansea - Stoke
16:00 West Ham - Everton - Spíler TV

Vasárnap:
15:15 Burnley - Manchester United -  Spíler TV
17:30 Liverpool - Crystal Palace - Spíler TV

Fa Kupa:
Szombat: 18:15 Chelsea-Tottenham - Sport2
Vasárnap: 16:00 Arsenal-Manchester City - Sport2

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr9912443491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása