High Pressing

Jön,jön,jön: itt az El Classico! - spanyol bajnokság 33. forduló előzetes

2017. április 21. - Hadampapi

estadio-vicente-calderon_getty.jpg

Teljesen érthető módon ez a forduló a Real Madrid és a Barcelona meccséről fog szólni. Főleg amiatt, hogy mennyire fontos ez a párharc a bajnoki arany megszerzése tekintetében. Nem szabad megfeledkezni azért a Sevilla és az Atletico Madrid csapatáról sem, akiknek a papírforma szerint nyerniük kell, ha lépést akarnak tartani a két óriással.

 

Sevilla vs Granda (21.04 – 21:00)

Korántsem lehet azt mondani, hogy a sevillai csapat egyenesbe jött és az elmúlt hetek rossz formája után újra a győzelem útjára lépett. Legutolsó öt meccséből mindösszesen egyet tudott megnyerni, azt is hazai környezetben. A tabellán a magabiztos negyedik helyet foglalja el, ami valószínűleg nincs veszélyben, mivel a Villarreal nyolc pontos hátrányban van. Amennyiben viszont el szeretnék érni a harmadik helyet (amitől jelenleg három pontra vannak), akkor a hátralévő meccseiket hiba nélkül hozniuk kell. Nagy bajnoki hajrát kell tehát összehozniuk a következő párharcokon. Legkeményebb találkozójuk egyértelműen a Real Madrid elleni idegenbeli mérkőzés lesz. Mivel a ’’királyiak’’ a bajnoki címre hajtanak, így szinte biztosra vehető, hogy nem fogják könnyen adni az egy pontot sem. A vendég Granada viszont nagyon nehéz helyzetben van. Hét pontos hátrányuk már-már behozhatatlan és nagy csodának kell történni ahhoz, hogy bent maradjanak az élvonalban. Tony Adams-től, a frissen kinevezett edzőtől ennyi idő alatt nem várhatunk sok mindent, valószínűleg jövőre a másodosztályban próbálhatja majd kiharcolni a feljutást.

 

Espanyol vs Atletico Madrid (22.04 – 20:45, Sport1)

Egy könnyed döntetlennel és a vele járó továbbjutással melegített a hétvégi bajnokira a madridi csapat a BL-ben. Míg a Bajnokok Ligájában harcban vannak a győzelemért, addig a bajnokságban számukra a harmadik hely megszerzése a cél. Ennek érdekében kell győzniük az Espanyol ellen is. Az ellen az Espanyol ellen, aki meglepetésre csak 4 pontra van az Európa Ligát jelentő hatodik helytől. Helyezésüket a jelenlegi formájuknak is köszönhetik, hiszen legutóbbi öt mérkőzésükből csak egyet veszítettek el. Hazai környezetben magabiztosan szerepelnek és utolsó négy meccsüket meg is tudták nyerni. A vendég együttesnek láthatóan nem lesz könnyű dolga, de ha csak a keretek erősségét nézzük, teljesen papírformának vehetjük az Atletico Madrid győzelmét.

pay-9y9a6996.jpg 

Real Madrid vs Barcelona (23.04 – 20:45, Sport1)

December után megint egy igazi klasszikust láthatunk majd vasárnap este. Összecsap a két spanyol gigász, mely klubok összecsapásait a világon több százmilliók nézik. Igaz, hogy a mostani kezdés nem nagyon lesz tekintettel az Ázsiai piacra, de így is ez lesz az év egyik legnézettebb sport eseménye. Főleg azért is, mert nagyon sok mindent eldönthet az idei kiírásban. A Real Madrid jelenleg három ponttal vezeti a tabellát (egy meccsel kevesebbet játszva katalán ellenfelénél) és amennyiben nyernek vagy döntetlent érnek el, úgy könnyen lehet meg is nyerik a bajnokságot. Legutóbbi mérkőzésük ami 1-1-re végződött, elég kiegyenlített volt. Mind a két csapat óvatosan játszott de valamelyest a Barcelona dominált és próbálta megnyerni a találkozót. A ’’királyiakat’’, ahogy az évek óta lenni szokott, Sergio Ramos mentette meg a vereségtől. A 90. percben egy védhetetlen fejessel egalizálta az eredményt, ami után már nem volt ideje reagálni a ’’katalánoknak’’. A hétvégi párharc viszont teljesen más lesz. A barcelonai együttes lépéskényszerben van, csak akkor kerülnek közelebb a bajnokság megnyeréséhez, ha győzni tudnak. Nem jó előjel számukra, hogy az MSN egy kisebb válságban van, ha az elmúlt meccseken nyújtott formájukat nézzük. A Bajnok Ligájában sem idegenben, sem hazai környezetben nem tudtak gólt szerezni, igaz Messi próbálkozott többször is, de rá nem jellemző módon a kaput sem tudta sokszor eltalálni. Nyilvánvaló, hogy olyan focisták mint Neymar, Suarez és Messi, gyorsan elfelejtik a kiesést és a soron következő feladatokra koncentrálnak. A hazai oldalon viszont merőben más a helyzet. Egy győztesen megvívott BL negyeddöntő csak erősíti az együttes minden tagjának bizalmát. Cristiano Ronaldo remek formának örvend az utóbbi hetekben, Isco meccsről meccsre jobban játszik. A kis spanyol madridi korszakának legjobb teljesítményét nyújtja a tavaszi idényben. Kérdéses, hogy ezen a rangadón játszani fog-e, mivel egyes hírek szerint a formán kívüli Gareth Bale felépült és a kezdőben kap majd helyet. Tippelni nem nagyon érdemes ha a kimenetelt nézzük, erre mondják azt, hogy tiszta háromesélyes mérkőzés. Egy biztos, olyan focit látunk majd, amit ezen a két csapaton kívül nem nagyon sokan tudnak…

 

További mérkőzések a 33. fordulóban:

22.04 – 13:00 Malaga vs Valencia (TV:Sport2)

22-04 – 16:15 Villarreal vs Leganes (TV:Sport2)

22.04 – 18:30 Osasuna vs Sporting Gijon

23.04 – 12:00 Real Sociedad vs Deportivo La Coruna (TV:Sport1)

23.04 – 16:15 Celta Vigo vs Betis

23.04 – 18:30 Las Palmas vs Alaves

24.04 – 20:45 Eibar vs Athletic Bilbao

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr7812443979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása