High Pressing

Elrajtolt a La Liga 34. fordulója

2017. április 26. - kovadi

Alig, hogy magunkhoz tértünk a hétvégi, El Clasicó okozta katarzisból, máris újra találkozhatunk kedvenceinkkel, a spanyol pontvadászat következő, hétközi fordulójában. 

Bármelyik találkozó tökéletes kikapcsolódás lehet egy munkától és gondoktól terhes, a hétvégétől még messze lévő, fáradt hétköznap este. Nézzük is meg tehát, hogy milyen összecsapások várnak ránk...

Az első mérkőzéseket kedden, 25.-én játszották a csapatok. A Sporting Gíjón, melynek életbevágóan fontos lett volna a győzelem, csak egy döntetlenre volt képes az Espanyol ellen. Ezzel a pontvesztéssel a gijoniak közelebb kerültek a kieséshez.  (eredmény: 1 - 1)

A Granada hazai pályán fogadta a Malaga együttesét. A vendégek, a volt barcelonai, Sandro Ramirez duplájával győzni tudtak. (eredmény: 0 - 2)

A forduló rangadóján a Villareal az Atleticó Madrid gárdájához látogatott. Előzetesen a Ticó győzelmére lehetett számítani, hiszen remek formában Diego Simeone legénysége. A Villareal pedig a szezon eleji formájához képest gyengébben teljesít, igaz így Európa Liga indulást érő helyen állnak a tabellán. A találkozón végig a hazaiak irányítottak, gólt azonban nem tudtak szerezni, ellenben Escribá fiaival, akik a 82. percben, egy remek kontrából megszerezték a döntő találatot, s ezzel nagy meglepetést okozva, legyőzték az Atletit. (eredmény: 0 - 1)

laliga_2.jpg

A szerdai játéknapon pályára lép a Barcelona és a Real Madrid is. Előbbi a biztos kieső Osasuna-t fogadja, míg a királyiak A Coruña-ban vendégeskednek.

A múltheti győzelmével a katalán gárda pontszámban beérte ősi riválisát, s jobb gólkülönbségének köszönhetően át  is vette a vezetést a tabellán. Igaz, a Real egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, így nem lehet teljes az öröm Barcelonában. Luis Enrique  előzetesen könnyű ütközetre számíthat, bár ebben a szezonban a csapata kiegyensúlyozatlan teljesítményt nyújt, több alsó házi csapattal is meggyűlt már a bajuk, nem vehetik tehát félvállról a találkozót. laligatab.jpg

A fővárosi csapat egyértelműen szeretné visszaszerezni elsőségét, s ehhez a Deportivo megfelelő ellenfél lehet. A Pepe Mel vezette egyesület a 2017-es naptári évben mindösszesen 3 győzelmet tud felmutatni ami koránt sem megfelelő eredménysorozat egy, a bent maradásért küzdő együttes számára. Még akkor sem, ha ebből az egyik megnyert meccs egy, a Barcelona elleni összecsapás volt.
(A mi tippünk: Mind a két óriás győzni tud, nem lesz változás a tabella élén.)

A negyedik helyen tanyázó Sevilla, az Atleti vereségével nagy esélyt kapott, hogy megközelítse a kisebbik madridi csapatot, s egalizálja a versenyt, a szerzett pontszámok tekintetében. Sampaoliék azt a Celta Vigo-t fogadják hazai környezetben, amely ugyan az előző fordulóban vereséget szenvedett a Betis-től, de az Európa Ligában elődöntőbe jutott, tehát nem lesz könnyű meccse az Argentin tréner együttesének. (A mi tippünk: Sevilla győzelem)

sampaoli.jpg

Lejátszott mérkőzések:

19:30 - Sporting Gijón 1 - 1 Espanyol
20:30 - Granada 0 - 2 Malaga
21:30 - Atleticó Madrid 0 - 1 Villareal

További párosítások:

Szerda:
19:30 - Barcelona - Osasuna - Sport 1
20:30 - Leganes - Las Palmas
20:30 - Valencia - Real Sociedad
21:30 - Deportivo La Coruna - Real Madrid  - Sport 1
Csütörtök:
19:30 - Alaves - Eibar
20:30 - Sevilla - Celta Vigo
21:30 - Athletic Bilbao - Betis  - Sport 1

 

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr3112454587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása