High Pressing

La Liga 35. forduló - Jön a katalán derbi

2017. április 29. - kovadi

Alig, hogy véget ért a spanyol pontvadászat előző, 34. hétközi fordulója, már is itt a soron következő bajnoki hétvége. Tekintsük át a párosításokat.

laliga2.jpg

A pénteki napon, a Villarreal csapata a kieső jelölt Sporting Gijón-t fogadta. Izgalmas találkozót játszottak a felek, a statisztikusok 32 próbálkozást jegyeztek fel a 90 perc alatt. Nyílt támadó futball jellemezte tehát az összecsapást, amit végül, az eredmény és a játék képe alapján is, viszonylag könnyedén nyert meg a hazai gárda. (az eredmény: 3 - 1)

A szombati játéknapon az első három helyen tanyázó csapatok mindegyike pályára lép. A királyiak a Valencia-t látják vendégül. Egyértelműen  Real Madrid az esélyese a találkozónak, a Valencia idei teljesítménye és a hazaiak formája alapján is. Zidane együttesének kötelező  a győzelem, ahhoz, hogy ne maradjanak le az elsőségért folytatott harcban. Egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, jelenleg másodikok a tabellán. A két csapat előző 5, egymás ellen lejátszott meccséből, a Valencia kettőt is megnyert, két döntetlen mellett, így nem szabad leírnunk a vendégeket, bármikor képesek egy bravúrra. (A mi tippünk: Real Madrid győzelem)

Az előző fordulóban, a Villarreal ellen meglepetésre vereséget szenvedő Atleticó Madrid, a Kanári-szigetekre látogat, a Las Palmas otthonába. Előzetesen Diego Simeone együttese számít favoritnak, de a legutóbbi összecsapásokat például a hazaiak nyerték. (A mi tippünk: Atleti siker)

A 35. forduló rangadója, a két legnagyobb katalán csapat, a Barcelona és az Espanyol ütközete lesz. Hosszú hosszú évtizedekre visszanyúló rivalizálás, versengés jellemzi a két gárda múltját. Az örök mérleg a Barcelona javára billen, jóval több győzelmük van, mint ellenfelüknek, és az utóbbi években is, kizárólag csak gránátvörös-kék győzelem született. Azonban ez egy ilyen derbin a statisztika nem számít, bármi megtörténhet. Hatalmas feszültség várható, az Espanyol szurkolói biztosan megnehezítik majd a vendégek dolgát. A találkozó krónikájához tartozik még az is, hogy a két edző, Luis Enrique és Quique Sánchez Flores két évig csapattársak voltak, a Real Madridban. Garantáltan izgalmas 90 perc lesz, ami igényes szórakozást jelenthet még azoknak is, akik nem feltétlenül rajonganak fanatikusan a labdarúgásért. (A mi tippünk: vendég siker)img_ppunti_20161025-203207_imagenes_md_propias_ppunti_161025fcb007-kuwf-u422064667060i5f-980x554_mundodeportivo-web.jpg

Vasárnap este találkozik a Celta Vigo és az Athletic Bilbao, ahol a vendégeknek létszükséglet a három pont, ha szeretnének jövőre az Európa Ligában indulni, míg a Celta sok vizet már nem zavar a bajnokságban, teljes mértékben kisebbik nemzetközi kupára fókuszálnak, ahol elődöntőt játszanak, a Manchester United ellenében. 
(A mi tippünk: döntetlen)

A forduló zárásaként pedig megtekinthetjük a Sevilla vendégszereplését a Malaga ellen. Sampaoli csapata pontszámban beérte az Atleticó-t, s csak rosszabb gólkülönbsége miatt negyedik a tabellán. A Malaga biztosan bent marad az első osztályban, nekik már nincs tétje az elkövetkezendő mérkőzéseknek, hacsak nem az, hogy a játékosok minél nagyobb bónuszt vigyenek haza, egy-egy meccs után. (A mi tippünk: Sevilla siker)

Péntek:

20:45 - Villarreal 3 - 1 - Sporting Gijon

Szombat:

13:00 - Real Sociedad - Granada 
16:15 - Real Madrid - Valencia - Sport 1
18:30 - Las Palmas - Atletico Madrid - Sport 1
20:45 - Espanyol - Barcelona - Sport 2

Vasárnap:
12:00 - Osasuna - Deportivo La Coruna
16:15 - Betis - Alaves
18:30 - Eibar - Leganes
20:45 - Celta Vigo - Athletic Bilbao - Sport 1

Hétfő:

21:00 - Malaga - Sevilla

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr7312466923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása