High Pressing

Élet-halál harc - LaLiga 36. forduló előzetes

2017. május 04. - kovadi

Három forduló maradt hátra a spanyol pontvadászatból, s a helyzet egyre élesedik az élmezőnyben. Minden, a nemzetközi porondra vágyó klub számára kötelező a győzelem, a két éllovasról nem is beszélve. Izgalmas, körömrágós hétvége áll előttünk.

laliga36.jpg

A nyitó mérkőzésen a Sevilla a Real Sociedad csapatát fogadja hazai pályán. A Jorge Sampaoli vezette gárda az előző körben hatalmas meglepetésre, 4-2-es vereséget szenvedett a Málaga otthonában. Ezzel a ponthullajtással egyre kevesebb esélyük van odaérni a dobogó alsó fokára, ami egyből BL főtáblás helyet jelentene, selejtező nélkül. S emelett a negyedik helyük is veszélybe került, mivel a Villarreal csak 5 pontra található mögöttük. Az sem a sevillaiak mellett szól, hogy a legutóbbi négy egymás elleni összecsapásukból hármat a vendég együttes nyert meg. Eusebio Sacristán legényei az Európa Liga indulásról álmodoznak, s ez csak egy karnyújtásnyira van tőlük, de ehhez muszáj lesz megszerezniük mind a három pontot. (A mi tippünk: döntetlen)

Az Atlético-nak el kell felejtenie a Real Madrid-tól kedden elszenvedett súlyos vereséget, s tiszta fejjel, teljes koncentrációval kell pályára lépniük az Eibar ellenében, ha meg akarják tartani a harmadik pozíciójukat. Az SD Eibar egyértelműen a szezon meglepetés csapata. Oda-vissza megverték a Villarreal-t, döntetlent értek el a Bernabéu-ban és a Celta-t is letudták győzni. A bajnokságban a 8. helyen tanyáznak, s sokági úgy tűnt, akár egy, az Európa Liga szereplest érő helyet is elcsíphetnek, igaz matematikai esélyük még megvan, hogy nemzetközi vizekre evezzenek De ehhez a hátralevő meccseik mindegyikét nyerniük kell, a közvetlen vetélytársaknak pedig mindet bukni. Ez a forgatókönyv elég valószínűtlennek tűnik, de így is kijár a gratuláció José Luis Mendilibar-nak és együttesének. (Nálam Ő a szezon menedzsere)
(A mi tippünk: Atleti siker)laligatabla.jpg

A forduló rangadóján a Barcelona a Villarreal-t látja vendégül a Camp Nou-ban. A Sárga Tengeralattjáró az 5. pozícióban található, biztos EL induló, s valószínűleg az is marad. Nehéz mérkőzés vár a katalánokra, hiszen remek formában van Fran Escribá gárdája, az előző három találkozójukat egyaránt megnyerték, s a legutóbbi két Barca elleni meccsükön pontot tudtak rabolni Messiéktől. Igaz a hazaiak is jó szériát tudhatnak magukénak, legutóbbi négy bajnokijukon 16-4-es a gólkülönbségük. Egyik együttes sem hibázhat ha tartani akarja jelenlegi helyezését. A Barcelona ráadásul lépéshátrányban az ősi rivális Real-al szemben, hiszen hiába áll a tabella élén, a madridiak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, szóval amíg nincs kettejük között legalább 3 pontos különbség Luis Enrique fiai számára, a királyiak számítanak bajnokesélyesnek. Izgalmas ütközet várható tehát, sok helyzettel, parázs hangulattal. (A mi tippünk: szoros meccs, Barca sikera91612b241bde78b15cce22d5c0f00deeb876007.jpg

A mostani helyzetet tekintve bajnokaspiráns Real Madrid, idegenben, a már biztos kieső Granada otthonában lép pályára. Zinedine Zidane és csapata kiváló formában van, gurítottak egy hatost a Depornak, kettőt a Valencia-nak és legutóbb, Cristiano Ronaldo mesterhármasával megverték az Atleti-t is, a BL elődöntőjében. Az egyetlen dolog ami a hazaiak mellett szólhat, hogy már teher és nyomás nélkül játszhatnak, igaz az ellenfél sokkal nagyobb játékerőt képvisel, s legutóbb 5 góllal küldte haza a Granada-t. (A mi tippünk: fölényes Real siker)cristianoronaldozinedinezidane-cropped_13o15tsa77oji1gc8w4n2bdhej.jpg

Alsóház: Az Osasuna és a Granada jövőre biztosan a másodosztályban folytatja, míg a Sporting-nak még matematikai esélye van a bent maradásra, igaz mostani formájukat tekintve ez tényleg csak matematikai. Az első, biztos feljutó pedig a Levante.

A forduló összes párosítása:
Péntek:
21:00 - Sevilla - Real Sociedad

Szombat:
13:00 - Sporting Gijon - Las Palmas
16:15 - Atletico Madrid - Eibar - Sport2
18:30 - Barcelona - Villarreal - Sport2
20:45 - Granada - Real Madrid - Sport1

Vasárnap:
12:00 - Alaves - Athletic Bilbao
16:15 - Valencia - Osasuna - Sport2
18:30 - Deportivo La Coruna - Espanyol - Sport2
20:45 - Malaga - Celta Vigo - Sport2

Hétfő:
20:45 - Leganes - Betis

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr4112479461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása