High Pressing

Back to business - visszatért a Premier League

2017. szeptember 01. - kovadi

Dobpergés...

Hölgyeim és Uraim, visszatért az angol bajnokság, s a mostani válogatott szünet alatt bőven van időnk arra, hogy számba vegyük az eddig történteket.f46909268fa32517ddbe019d9233f8f0_1.jpg

Arsenal:

Sokakban felmerülhet, hogy az ágyúsok valójában bajnokesélyes csapatnak tekinthetőek-e (bennem is), de amíg Koscielny, Özil, Alexis Sánchez és az új szerzemény Lacazette is ugyanabban a gárdában játszik, amit nem mellékesen Arsene Wenger irányít, addig azt a gárdát nem lehet leírni. Persze voltak távozók, a legjelentősebb talán Alex-Oxlade Camberlain, aki a rivális Liverpool együtteséhez szerződött, valamint a hátvéd Gabriel, aki a Valencia csapatában folytatja.

A legnagyobb igazolásuk a francia Lacazette, s a fent már elmített Özil - Sanchez duó megtartása is legalább 1-1 nagy transzfer értékével felér.
Az első három forduló eredményei: Egy győzelem a Leicester ellen a nyitófordulóban, majd két vereség a Stoke és a Liverpool (megsemmisítő 4-0) ellenében.
Finoman szólva sincs tehát jó formában a londoni klub, s a jó öreg WENGEROUT feliratok is újra előkerültek..800074_1.jpg

Jó kérdés tehát, hogy mi vár az ágyúsokra és szurkolóikra az előttünk álló szezonban, s az is, hogy vajon mikor fogy el a Wengerrel szemben tanúsított bizalom és türelem.

Ja és még annyi, hogy EURÓPA LIGA :) 

Chelsea:

A tavalyi bajnok felemás szezonrajtot tudhat magáénak, ellenben az átigazolási időszak elég jól alakult Conte és csapata számára. ( a hírek szerint a mindig nyugodt, s cseppet sem lobbanékony Antonio többször összeveszett a vezetőséggel(el sem hiszem :) ) a transzferek kapcsán, de úgy tűnik végül az olasz nyerte a csatát) Matic távozott a Unitedbe, Zouma a Stoke Citybe került kölcsönbe és Lukaku sem őket választotta, de szomorúak így sem lehetnek, hiszen közel 200 milliót azért sikerült eltapsolni a piacon. Rüdiger, Morata, Bakayoko, Drinkwater, Zappacosta és Caballero az érkezők. A szezonrajtról...az első fordulóban kettős emberhátrányban ugyan, de kikaptak a Burnley ellen, aztán ezt követte két győzelem, két "közvetlen" rivális ellen. (Tottenham és Everton). 

Hogy lesz-e most is fáklyás menet? Annak fényében, hogy az előző szezonnal ellentétben idén a nemzetközi porondon is érdekeltek a kékek, nem biztos. Tavaly csak a bajnokság volt fókuszban, gyakorlatilag 13-14 emberrel játszotta le az idényt a gárda, míg idén ez nehezen lesz kivitelezhető. Főleg, hogy a BL-ben az Atletico Madriddal és az AS Romaval kerültek egy csoportba, ahol nehéz lesz pihentetni a legjobbakat, igaz elég mély a keret, most hogy 6 érkező és csak 3 jelentősebb távozó volt a nyáron.

Liverpool:

A legkevesebbet költő bajnokaspiráns a Vörösök csapata. Jürgen Klopp mindösszesen három új játékost hozott az Anfield Roadra, közülük Mohamed Salah a legnagyobb név, a transfermarkt szerint 42 millió ojró volt az ára...annyit vélhetően meg is ér. Érkezett még Robertson a balhátvéd posztra, Solanke a padra, illetve a már említett Oxlade Chamberlain. 4221396001_5481258572001_5481257794001-vs.jpgBennem rögtön felmerült a kérdés, hogy középső védőt miért nem szerződtettek?!.
Klavan, Lovren, Matip. Ez a védelem koránt sem világklasszis, de még csak klasszis sem. A nemzetközi porondon is helyt kell állniuk, ahhoz biztosan vékony a keret a hátsó szekcióban...
Viszont úgy tűnik Coutinhot megtudja tartani a pool, ami egyértelműen a legnagyobb eredménye a nyári időszaknak, mert a Mané, Firmino, Salah trió mögé tud egy pengés irányítót rakni a német mester, s így a támadósor már inkább világklasszis, főleg sebességben. (Oxlade sem lassú, padról beszállva okozhat bajt :) )

Láttuk is az Arsenal ellen. Eddig három meccs, 7 pont, 8 lőtt, 3 kapott gól. 

Manchester City: 

A Premier League klubok közül a City költött a legtöbbet, Guardiola leginkább a védelmet erősítette meg ( mondjuk szükség is volt rá). Érkezett Ederson, aki rögtön első számú kapus lett, Danilo és Kyle Walker mellett pedig Benjamin Mendy is Manchesterbe tette át a székhelyét. Ők négyen nagyjából 170 millió fájtak a tulajdonosoknak, s melléjük még Bernando Silva is érkezett, csekély 50 ellenében.

Nem tűnik eddig rossznak amit Pep csinál, igaz tavaly csak a csalódást keltő (a közvélemény szerint, szerintem azzal a kerettel bőven jó..lásd MU v. Arsenal) harmadik hely jött össze. Idén a fogadóirodáknál a manchesteri kékek a legesélyesebbek a bajnoki címre, s hát lássuk be ez teljesen reális is, hozzátéve, hogy vélhetően a jó BL szereplés is prioritás, tehát nem lesz sétagalopp a szezon számukra. Jelenleg 7 ponttal negyedikek a tabellán három meccs után.

Manchester United

A mágikus második szezon...
José Mourinho eddig bármelyik klubot irányította, az ott töltött második szezonja kiválóra sikerült. Ebben joggal bízhatnak az elmúlt években sokat bántott és sokat csalódott United szurkolók, de ezen felül azért van még némi ok a hideg sörök felpattintására. Például Lukaku, vagy Matic érkezése, esetleg Ibrahimovic visszatérése (már csak a dátum kérdéses). Pogba is kiváló formában van, vélhetően az, hogy a 'világ legdrágább játékosa' teher lekerült a válláról, jót tett neki. Ja meg persze az, hogy újra a Bajnokok ligája főtábláján a csapat, ráadásul nem is a legnehezebb csoport ellenfeleket kapták, (Benfica, Basel, CSKA Moszkva) így tehát borítékolható a nyolcaddöntőbe jutás is.
Eddig 3/3 a győzelmi átlag, s emellett 10 gólt szereztek, viszont De Gea még egyszer sem kapitulált. 

Nagyon jól néz ki tehát eddig a United, meglátjuk, hogy mikor jönnek az első hullámvölgyek.

nevtelen_1.jpg

Spurs

A Tottenham legnagyobb erénye idén az lehet, hogy egyben maradt az elmúlt két évben "sikeres" keret. Kivéve Walkert aki ugye a Citybe távozott, s akit a középpályás, Eric Dier szimplán árulónak hívott(miközben Ő a Uniteddel tárgyalt..következetesség. :)). A többek maradtak, mindeközben érkezett a fiatal Davinson Sanchez az Ajaxtól, illetve a rutinos, Európa- és világbajnok csatár, Fernando Llorrente is.

Pochettino kiváló munkát végez londonban, irányítása alatt a Spurs véglegesen a nagy csapatok közé emelkedett, s a tabella első helyéért is folyamatosan versenyben vannak. Talán 2016-ban voltak hozzá a legközelebb, de a tavalyi második hely is elég előkelő. A legnagyobb és legfontosabb kérdés az, hogy vajon képesek lesznek-e kilépni önmaguk árnyékából, s elfelejteni az előző évek csalódásait, na meg, hogy mikor törik meg a Wembley átok. Mivel stadionjuk a White Hart Lane átalakítás alatt áll, így az összes hazai meccsüket a futball egyik szentélyében kényszerűek lejátszani. Csakhogy számukra ez nem szentély, inkább egy siratóhely, melyben 11 meccsükből eddig csak 2 nyertek meg, de döntetlent is csak egyszer játszottak..innen már könnyű a matek. Egyébként jelenleg a 9. helyen állnak, de hát messze még az pontvadászat vége.

Jól erősített az Everton is, a Leicester is szeretne újra visszatérni a nagyok közé, de legalább az Európa liga indulást érő helyek egyikére.

Az elköltött összegek
21230812_1887029804949137_1262372784317401958_n.jpg

Izgalmas szezon áll előttünk, érdemes lesz tehát követni.

...és akkor a szokásos tippverseny.:

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr7212733784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása