High Pressing

Átigazolási körkép második rész, Wayne világa

Wayne Rooney újra az Evertonban?

2017. március 04. - kovadi

A jövője rajta múlik, ahogyan az is, hogy mit akar még karrierje során elérni. Ő határoz arról, hogyan és hol akarja befejezni, és hogy milyen módon akarja kiélvezni az utolsó éveket.

-José Mourinho          

wayne-rooney-jose-mourinho_z5f1opjd8xv81u2et8bpau9qp.jpg

A Vörös Ördögök csapatkapitánya egyre kevesebb lehetőséget kap a portugál mestertől, pedig a szezon kezdete előtt edzője biztosította Rooney-t, hogy lesz helye a kezdőben. Méghozzá a csatársorban...igen-ám, de a csatársor Martialból, Rashfordból, Lingardból, Mkhitaryanból és nem utolsó sorban Zlatan Ibrahimovicból áll. Ezek közül a játékosok közül korban (Ibra kivételével) mindenki "veri" a 31 éves támadót. Gyorsaságban, lendületben és az utóbbi években gólszámban is előtte járnak a társak. A svéd pedig 35 évesen is bomba formában van, kirobbanthatatlan a csapatból az első mérkőzése óta. (38 mérkőzésen 26 gólt szerzett ) Így tehát jogos a kérdés (Mourinhoban is felmerült valószínűleg), hogy milyen poszton játsszon a klub egyik legnagyobb legendája. Az előző szezonokban Luis Van Gaal irányítása alatt szerepelt már a középpályán, kisebb-nagyobb sikerrel. Mourinho hasonlóan gondolkodott, mint holland elődje, s a pálya közepén vetette be az egykori gólvágót. Az eredmény hasonló volt, mint eddig. Rooney számolatlan labdát adott el, keveset szerzett vissza és gyakran lassította a United támadásait, míg a szervezésben ritkán tudott segíteni csapatának, kerékkötője volt a manchesteriek játékának. Jose Mourinho nem sokat várt, néhány mérkőzés után az angol válogatott kikerült a csapatból, s azóta epizód szerepek jutnak Neki. 

A téli átigazolási szezon kezdetén, de már az ezt megelőző időszakban is hallani lehetett olyan pletykákat, híreket, hogy Rooney kínában folytatja pályafutását. Mourinho ezekre a felvetésekre is diplomatikusan reagált, bár a játékos szempontjából semmiképpen sem megnyugtatóan:

Lehetne bárki is kritikus Zlatan Ibrahimoviccsal, ha múlt nyáron úgy dönt, hogy Kínába, vagy az Egyesült Államokba igazol? Kritizálhatna bárki egy olyan embert, aki ilyen lenyűgöző karriert tudhat magáénak? Nem, és szerintem Wayne esete ugyanez. Ez az ő élete, ez az ő karrierje. Ez róla szól, ezért a saját és a családja döntésének kell ennek lennie.

A csapatkapitány a sok találgatás ellenére 2017. telén nem igazolt kínába, de valószínűleg az idei az utolsó szezon amit a Manchester United kötelékében tölt. Mostanában egyre többet olvasni arról, hogy visszatér nevelőegyesületébe. Az Everton vezetősége valószínűleg szívesen látná egykori kiválóságát újra kék mezben. Rooney 2004-ben hagyta el liverpoolt, de könnyen lehet, hogy most hazatér. Volt csapata színeiben két szezonon keresztül szerepelt. a-roo-everton-pic.jpg

Wayne Ronney a Manchester United gólrekordere, miután megszerezte 250. gólját klubcsapatában. A válogatottban 50 találatnál jár s ezzel a nemzeti csapatban is  Ő a rekorder. Évek óta a csapatkapitányi karszalag birtokosa és tagadhatatlanul a klub egyik igazi legendája!

c2uqmcxw8aatcdf.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr3412311839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása