High Pressing

Képes lesz megint csodát tenni a Leicester csapata? - Bajnokok Ligája párosítások

2017. április 10. - Hadampapi

bl_negyeddontok_11-12.jpg

Ezen héten kedden és szerdán rendezik meg a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccseit. Rangadókból mind a két nap lesz részünk, összecsap a Juventus és a Barcelona, majd a Bayern München fogadja a Real Madrid csapatát.

 

Borussia Dortmund vs AS Monaco (11.04. - 20:45, Sport 1)

Míg a németek vereséggel (kikaptak a Bayern ellen), a franciák győzelemmel hangolódtak a hétközi BL párharca. A Borussia Dortmund nem a megszokott régi formájában várja ezt a mérkőzést. A bajnokságban ’’csak’’ a negyedik helyen állnak, 18 ponttal lemaradva a rivális bajorok ellen. Igaz, hogy a legerősebb európai sorozatban az előző fordulót gond nélkül vették, és 4-1-es összesítéssel jutottak tovább a Benfica ellen. Fontos tényező, hogy az együttes sztárja, Aubameyang milyen formában lesz a megrendezésre kerülő két meccsen. Ő lehet az a játékos aki a különbséget jelentheti és az elődöntőbe repítheti a német klubot. Az a Monaco lesz az ellenfelük, akik az európai topligák gárdái közül a legtöbb (88) gólt szerezték eddig és vezetik a tabellát a francia kiírásban. Jól látszik, hogy iszonyatosan erős támadósoruk van, a fiatal Mbappé már most a csapat egyik legértékesebb játékosa. Pedig még csak 18 éves…

 

Juventus vs Barcelona (11.04 - 20:45, M4)

A rangadók rangadója lesz ez, a támadófoci két gigásza csap össze kedd este. Megjósolni sem lehet, hogy melyik fél fog majd a két mérkőzés után örülni. A Juventus az elmúlt éveknek megfelelően ebben az évben is magabiztosan vezeti az olasz bajnokságot. A csapat két sztárja, Higuain és Dybala bármikor veszélyt jelent az ellenfelek kapujára, a legkisebb helyzetből is képesek lehetnek a gólszerzésre. A védelem is biztos lábakon áll, a jól összeszokott olasz belső védők képesek lehozni bármilyen meccset kapott gól nélkül. Itt lehet az esély a torinói klub számára, hogy revansot vegyenek a 2015-ös döntőben elszenvedett vereségért. A Barcelona a hétvégén nagy meglepetésre két gólos vereséget szenvedett a Malaga ellen. Senki sem számított rá, hogy ilyen eredménnyel fognak a Juventus elleni rangadóra elutazni. Azon a találkozón a csapat három sztárjának egyike sem igazán tudott felpörögni és klasszis teljesítményt nyújtani. Ha a Messi, Neymar és Suárez trió egyik tagja sem kapja el a fonalat a párharc során, könnyen lehet az kiesüket jelentheti majd. Az is nyilvánvaló, hogy a katalánok bármilyen helyzetben felszívják magukat és képesek megfordítani egy már elveszettnek hitt találkozót is. Emlékezzünk csak vissza a nem is olyan régen lejátszott PSG elleni meccsükre…

 

Atletico Madrid vs Leicester City (12.04 - 20:45, Sport 1)

Kérdéses, hogy a Sevilla után a regnáló angol bajnok az Atletico Madrid együttesével is el tud-e bánni. A hazaiak az előző három évben két döntőt játszott a Bajnokok Ligájában, igaz ezek egyikét sem nyerte meg. Az elmúlt években olyan nagy klubokat vert ki a sorozatból, mint a Barcelona és a Bayern München. Diego Simeone gárdája tökéletes össze van rakva támadásban és védekezésben is. Igazi csapatot alkotnak és az egységükben rejlik az erő. Még akkor is ha Antoine Griezmann egyedül is képes eldönteni egy-egy mérkőzést. Az, hogy ők kezdenek majd hazai pályán talán egy kicsit kedvezőtlen nekik, de így is kötelező a győzelem otthon, ha tovább akarnak jutni. Az elmúlt időszakban megint egy igazi angol bajnokhoz méltó együttesként játszik a Leicester City. Akkor is ki lehet ezt jelenteni, ha a hétvégén vereséget szenvedtek és öt egymás utáni győzelmüket már nem tudták egy hatodikkal folytatni a bajnokságban. Jamie Vardy mind a bajnokságban, mind a BL-ben remek formának örvend. Nem lehet elmenni szó nélkül amellett sem, hogy a ’’rókák’’ másik támadója, Slimani is kezdi megtalálni régi önmagát.

 

Bayern München vs Real Madrid (12.04 - 20:45, M4) 

Döntőnek beillő párosítás ez, ha a csapatok keretét és jelenlegi formáját nézzük. Mind a ketten vezetik hazájuk bajnokságát és nagy meglepetésnek kell történnie ahhoz, hogy az idény végén ne bajnokként végezzenek. Nemrég érkezett a hír, hogy a németek kiváló hátvédje, Mats Hummels sérülés miatt kihagyni kényszerül a rangadót. Érzékeny veszteség ez a klubnak egy ilyen párharc előtt, de Carlo Ancelotti biztosan megtalálja majd a megfelelő embert a pótlására. Legutóbbi találkozásukat, amit az Allianz arénában játszottak szinte gond nélkül 4-0-ra nyerte meg a királyi együttes, az akkor még a Real Madrid kispadján ülő Carlo Ancelotti-val. Legalább akkora meglepetés lenne ez az eredmény most, mint a három évvel ezelőtti volt. A bajorok középpályája és támadósora is frissítést kapott az elmúlt években, plusz a mostani menedzserükkel csak még jobban erősödtek a nyár folyamán. A Real Madrid együttese félve várhatja a soron lévő német mérkőzést. A spanyol csapat Németországba nem igazán nyerni jár, mérkőzései zömét nem volt képes megnyerni. Az elmúlt évi, Wolfsburg elleni találkozóján simán kikaptak két góllal, ellenszerük sem volt az ellenfél játékára. Akkor azonban a visszavágón felszívták magukat és sikerült kiharcolniuk a továbbjutást. Nyilvánvaló, hogy ha a Bayern több góllal is képes lesz nyerni az első meccsen, akkor lényegében el is szállt a minden esélyük az annyira áhított 12. BL-cím elhódítására.

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr4812415253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

értelmiség 2017.04.12. 08:13:18

A képen a Manchester U. játékosai vannak.

Hadampapi 2017.04.12. 09:54:50

@értelmiség: Igen így van, valamiért az index2 ezt a képet tette be a cikkhez, én se nagyon értettem! Gondolom valami kisebb hiba miatt kerult ki ez a kep, ami meg a cikkben veletlenul sem szerepel.
süti beállítások módosítása