High Pressing

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosításai, elemzése

2017. március 17. - Hadampapi

17311228_1522988071080983_7434820890931480873_o.jpg

A mai napon kisorsolták a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosításait. Részünk lesz két igazi rangadóban és lesz két kevésbé várt párosítás is. Az szinte kijelenthető, hogy a mérkőzések egyikén sem fog unatkozni az ember és bőven lehet számítani meglepetésre, ahogy eddig is.

NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKÖZÉSEK

Április 11., Kedd

20:45 Juventus vs Barcelona

20:45 Borussia Dortmund vs Monaco

Április 12., Szerda

20:45 Bayern München vs Real Madrid

20:45 Atletico Madrid vs Leicester City

 

VISSZAVÁGÓK

Április 18., Kedd

20:45 Leicester City vs Atletico Madrid

20:45 Real Madrid vs Bayern Munchen

Április 19., Szerda

20:45 Monaco vs Borussia Dortmund

20:45 Barcelona vs Juventus

 

Juventus – Barcelona

Mind a két csapat remek formának örvend és ahogy a bajnokságot, úgy a kupát is lehetőségük van megnyerni. Döntőnek beillő párosítás ez, ha a csapatok erejét nézzük. Igaz, 2015-ben már a döntőben is találkoztak egymással, akkor a Barcelona bizonyult jobbnak és el is hódította a kupát.

A Juventus csapata vezeti hazája bajnokságát és nagy valószínűséggel meg is fogja azt nyerni. Évről évre bizonyítják, hogy kitűnő csapatuk van. Mind otthon és idegenben is képesek lehetnek bárkit megverni, akár a katalánokat is. Mivel az első mérkőzés Olaszországban lesz, ezért ha tovább akarnak jutni, mindenképp meg kell nyerniük azt.

A Barcelona szurkolók joggal mondhatják azt, hogy innen is tovább kell jutni. A történelmi győzelem után, amit a PSG csapata ellen harcoltak ki, számukra nincsen lehetetlen. Képesek lehetnek ebben a párharcban is felállni egy esetleges első vesztes mérkőzés után. A bajnokságban inkább idegenben teljesít jól a csapat és hazai környezetben gyengébb, viszont a BL-ben ez eddig teljesen máshogy alakult. Parázs és rendkívül izgalmas mérkőzésre számíthatunk.

 

Borussia Dortmund – Monaco

Ha lehet ilyet mondani, akkor az egyik ’’leggyengébb” párosítás ez. Míg a Dortmund csapata a Bajnokok Ligája indulás valamelyik helyére pályázik a bajnokságban, addig a Monaco együttese három ponttal vezeti a bajnokságot 29. forduló után, iszonyatos számú találattal: 84 (!) gólt lőtt eddig a hercegségi csapat.

Mióta Tomas Tuchel átvette a Borussia vezetését, a csapat nem tudja ugyanazt nyújtani mint azt tette Jürgen Klopp kezei alatt. Igaz, hogy a csoportmérkőzéseket szinte tökéletes játékkal hozta, a Benfica elleni nyolcaddöntő első, idegenbeli mérkőzésén finoman szólva sem nyújtott szép játékot.

A Monaco csapata viszont kiverte azt a Manchester City-t, amely jóval esélyesebb volt francia ellenfelénél. Az első mérkőzésen – ami 5-3-as eredményt hozott – sokáig vezetett is a francia csapat, a vége felé viszont elfáradtak és manchesteri csapat fordítani tudott. Az utána következő visszavágón viszont taktikusan és megfontoltan játszottak végig, ami a továbbjutásukat eredményezte.

 

Bayern München – Real Madrid

Ez az a párosítás amit talán a legjobban várnak a futball szerelmesei, teljesen érthető módon. Mind a két csapatnak fényes múltja van. Megannyi bajnoki cím és számos kupa elhódítása.

A müncheni csapat számára jó előjel, hogy egyre jobb formába lendülnek és kezdik azt a játékot játszani, amit Carlo Ancelotti menedzser megkövetel. A bajnokságot nagyon magabiztosan tíz ponttal vezetik, és nagy csodának kell megtörténnie, hogy az idény végén ne ők emeljék magasba a salátástálat.

Ha már az előjeleknél tartunk, a madridi csapat félve várhatja ezt a mérkőzést. Főleg az idegenbeli meccsen élhetnek át nehéz perceket, mivel eddig Németországi mérlegük korántsem csodálatos. Otthon viszont nagyon régóta veretlenek, többször is jöttek már vissza nehéz helyzetből az idény során. Egy érdekes találkozásnak is szemtanúi lehetünk majd, ugyanis Zinedine Zidane korábbi mesterével, Carlo Ancelotti-val – akivel együtt is dolgoztak a Real Madrid-nál – fog találkozni…

 

Atletico Madrid – Leicester City

Pikáns mérkőzés lesz ez mindkét fél számára, ugyanis tétmérkőzésen 20 éve nem játszottak egymás ellen. Az eddigi négy meccsükön viszont egyszer sem tudott győzedelmeskedni a Leicester City csapata. Az is ki fog derülni, hogy a legjobb bajnokságnak titulált Premier Leauge regnáló bajnoka mit tud kezdeni egy spanyol élcsapattal.

Az Atletico Madrid már évek óta (mióta Diego Simeone az edző) a legerősebb csapatok közé tartozik a világon. Nyertek bajnokságot, az elmúlt három évben játszottak két BL döntőt és bármelyik nagy csapatot le tudják győzni. Most is nagyon jó esélyük van, hogy tovább jussanak és megint a legjobb négy csapat között legyenek.

Az előző szezon angol bajnoka szörnyen kezdte az idényt, legalábbis a bajnokságban.Viszont az edzőváltás után a csapat új aranykorát éli. A BL csoportmérkőzések során magabiztosan jutottak tovább, igaz nem a legerősebb négyes volt az övék. Sorra nyerik a meccseket hazájuk bajnokságában és a BL-ben nem kis meglepetésre kiverték azt a Sevillát, ami az idényben a Barcelona és a Real Madrid után a legerősebb spanyol csapat. Szemtanúi leszünk egy újabb leicesteri csodának?

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr7212346141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása