High Pressing

Jön a Real Madrid - Atletico Madrid rangadó! - Előzetes a madridi derbiről

2017. április 08. - Hadampapi

ac_sport_comp1.jpg

A mai napon rendezik meg a 160. madridi derbit a spanyol bajnokságban (El Derbi madrileño), amely a mostani viszonyok között egy igazi rangadónak számít. Viszont nem mindig volt ez így. A párharc több mint 100 éves történelme során voltak igazán nagy különbségű eredmények is a két fél között. Volt, hogy az Atletico Madrid nyert 5-0-ra (1947-48), és volt, hogy a királyiak hagyták el a pályát győztesként ugyanilyen eredménnyel (1958-59).  Ha az örökmérleget nézzük a bajnokikon lejátszott meccseken, akkor az nagy Real Madrid fölényt mutat. Az eddigi 159 mérkőzésen 86 Real győzelem, 34 döntetlen és 39 Atletico Madrid győzelem született.

Nézzük meg, hogy milyen formában várják a csapatok a ma délutáni összecsapást. Mind a két fél egyaránt megnyerte az utolsó 5 mérkőzését. A ’’matracosok’’ ezen az 5 meccsükön mindössze 1(!) gólt kaptak, azt is a Sevilla együttesétől. Diego Simeone gárdája kitűnően védekezik és a gólszerzés sem jelent gondot számukra. A Real Madrid csapata is kezdi felvenni a megfelelő tempót és úgy focizott az elmúlt mérkőzéseken ahogyan a szezon legkiélezettebb részében elvárható. Az utóbbi időben lejátszott egymás elleni összecsapásokon viszont az Atletico Madridnál az előny. Beszédes adat, hogy a Real Madrid 2012 óta nem volt képes legyőzni ellenfelét a Santiago Bernabéu-ban, hazai környezetben. Viszont a 16-17-es szezonban egyszer már sikerült a nagyobbik madridi klubnak győznie. Novemberi összecsapásukon Cristiano Ronaldo nagyszerű mesterhármasával hozták el a három pontot a Vicente Calderón-ból. A ma megrendezésre kerülő derbin látható lesz minden, ami a spanyol támadó focira jellemző. Lesznek viszont kemény belépések, olykor komoly összeszólalkozások is a játékosok között.

griezmann-and-ronaldo.jpg

Nem kérdés, hogy fontos tényező lesz a két klub legnagyobb sztárjainak játéka. Az egyik oldalon meghatározó lesz Cristiano Ronaldo mai formája, a derbik történetének legtöbb (18) gólt szerző játékosa ma is eldöntheti ezt a rangadót, akár csak egy villanással is. Sok szaklap már kész tényként kezeli, hogy Ronaldo öreg és nem tudja már azt a teljesítményt hozni, amit az elmúlt évek során láthattunk tőle. A játéka teljesen átváltozott az utóbbi évben/években, sokkal többet passzol és keresi csapattársait. Legutóbbi mérkőzésein többször is ő volt az aki inkább passzolt még egyet gólhelyzetben és adott gólpasszt társainak. Ezzel az átalakult, kicsit megfontoltabb játékkal is 19 gólnál és 6 gólpassznál tart a bajnokság idei kiírásában. A másik oldalon viszont ott van az az Antonio Griezmann, aki csapata legjobbja már évek óta. A jelenlegi szezonban 14 találatnál tart és megannyiszor segítette győzelemre góljával vagy esetleges gólpasszával klubját. Ha jó napot fog ki, akkor őt is nyugodtan lehet kulcsembernek nevezni a mai összecsapáson.

Ha csak azt nézzük, hogy a Real Madrid utolsó 51 mérkőzése mindegyikén betalált, akkor nagy eséllyel nem fogunk unatkozni és egy gólgazdag találkozóban lesz részünk. Meghatározó lesz az is, hogy Diego Simeone milyen taktikát választ az ősi rivális ellen. Amennyiben inkább a védekezésre figyelnek és próbálnak kontrázni vagy esetleg pontrúgásokkal veszélyeztetni, úgy megnehezíthetik a hazai együttes dolgát.

Várható kezdőcsapatok:

Real Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo, Kroos, Casemiro, Modric, Ronaldo, Benzema, Bale

Atletico Madrid: Oblak; Felipe Luis, Godín, Savic, Juanfran, Koke, Gabi, Níguez, Carrasco, Torres, Griezmann

Real Madrid - Atletico Madrid

2017. 04. 08. - 16:15

Stadion: Santiago Bernabéu

TV: Sport 1 

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr5212409727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása