High Pressing

Fontos mérkőzést játszik egymással a Manchester United és a Chelsea! - 33. forduló előzetes

2017. április 14. - Hadampapi

prem33.jpg

A hétvégén rendezik meg a Premier League 33. fordulóját. Most már minden pont számít a csapatoknak, mivel a végjátékhoz érkezett a bajnokság. Sok mindenről dönthet majd a vasárnapi nap rangadója is. A Manchester United fogadja majd otthon a Chelsea együttesét ami mindkét gárdának fontos, amennyiben el akarják érni kitűzött céljaikat.

 

Tottenham vs Bournemouth (15.04 – SpílerTV, 13:30)

A második helyezett Tottenham remek formában várja szombati ellenfelét. A hazaiak legutóbbi öt meccsüket hiba nélkül hozták és nem hajlandók feladni a versenyt a bajnoki címért folytatott harcban. Papíron ez a mérkőzés sem jelenthet gondot majd számukra, igaz, hogy a vendégek sok idei meccsen remekül védekeztek és támadásikban is ott volt az állandó veszély. A Spurs-nél újra 100%-os állapotban van az a Harry Kane, aki a szezonban eddig 19 gólnál tart és csapata legveszélyesebb tagja.

Southmapton vs Manchester City (15.04 – SpílerTV, 18:30)

Mondhatni, hogy nehéz helyzetben vannak a ’’szentek’’, mivel 14 pontra vannak az Európa Ligát érő hetedik helytől. Jelenlegi kilencedik helyük annak köszönhető, hogy 11 győzelmük mellett már 12-szer kikapott az együttes. Hazai pályán különösen nem játszottak jól az eddigi szezon során. 14 meccsükből mindösszesen 6-ot tudtak megnyerni. Teljesen más céljai vannak a Manchester City klubjának, mivel ha meg akarják tartani jelenlegi negyedik helyüket (ami BL selejtezőt ér), úgy győzniük kell. Az idegenbeli táblázaton az előkelő második helyet foglalják el, ami jó alap lehet számukra. Igaz, hogy legutóbbi öt meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, azt is a Hull City elleni múltheti összecsapáson.

West Bromwich Albion vs Liverpool (16.04 – SpílerTV, 14:30)

Feltámadni látszik a Liverpool, miután az elmúlt hetekben ki sem kapott. Nagyon elszántan küzdenek azért, hogy a következő szezonban már a Bajnokok Ligájában is megmutathassák magukat. Ennek állhatja útját ezen a hétvégén a West Brom. Nagyszerű szezont produkálnak, hiszen a nyolcadik helyen tanyáznak jelenleg. Az utóbbi meccseken megmutatták, hogy tudnak a nagyobb csapatok ellen is pontot/pontokat szerezni, de legutóbbi két meccsükre ezt a formát nem tudták átmenteni. Nehéz feladata lesz a liverpooli együttesnek ha három ponttal akarnak majd vasárnap távozni. Még mindig nem játszhat Sadio Mané, aki nemrég sérült le egy bajnoki mérkőzésen. Jurgen Klopp-nak viszont így is van kiből válogatni és a Coutinho-Firmino párossal fog elől rohamozni a győzelem érdekében.

Manchester United vs Chelsea (16.04 – SpílerTV, 17:00)

A fordulóra természetesen most is jut egy rangadó. A manchesteriek fogadják az első helyezett Chelsea együttesét, és próbálják majd elvenni kedvüket a labdarúgástól. Jose Mourinho együttese nem hangolt jól erre a párharca, mivel tegnap este csak egy szerény 1-1-et ért el, a nagy klubnak kicsit sem nevezhető Anderlecht ellen. Láthatóan nem nagyon tudja összerakni rendesen a taktikát, és nehezen látni mit is szeretne majd az elkövetkezendő időszakban a mester. A Manchester United sok szezonbeli meccsén csak szenved és keresi régi önmagát. Legutóbbi bajnokság béli találkozásukkor csúfos vereséget szenvedtek el a ’’vörös ördögök’’. Az akkori 4-0 intő jel volt arra, hogy a Chelsea a mostani idényben egy egészen más szintet képvisel mint ellenfele. A londoni kékek szinte már kezükben érezhetik a bajnokságért járó serleget, és álmodozhatnak arról, milyen is lesz újra a BL-ben játszani. A Premier League legerősebb keretével rendelkezik a klub, a csapategység évek óta most a legerősebb. Antonio Conte kiválóan összerakta ezt a gárdát, legnagyobb húzása kétségkívül Kante leigazolása volt a Leicester City együttesétől.

skysports-jose-mourinho-antonio-conte-chelsea-manchester-united_3815424.jpg

Middlesbrough vs Arsenal (17.04 – SpílerTV, 21:00)

Nagyon nehéz helyzetben várja ezt az összecsapást az Arsenal. A klub régóta nem látott mélységet él meg. A tabellán elfoglalt hatodik helyük még nyilván nem a világ vége, viszont a mutatott játék annál inkább gyatrább. Wenger alatt megszokhattuk, hogy az ’’ágyúsok’’ a támadófocit részesítik előnyben és egy pillanatra sem adnak fel egy mérkőzést sem. Az utóbbi hónapok viszont teljesen más képet mutatnak. Legutóbbi öt meccsükön csak hét gólra voltak képesek és mellette tizenegy gólt kaptak. Nyilvánvalóan még így is ők ennek a párharcnak az esélyesei, mivel a hazaiak még rosszabb formában vannak. Sem otthon, sem idegenben nem képesek győzni, és nagy csoda kell ahhoz, hogy a bent maradjanak. Talán az Arsenal szétesettségén tudnak valamilyen hasznot szerezni és képesek lehetnek akár egy pontot megszerezni ellenfelük ellen.

További mérkőzések a fordulóban:

15.04 – 16:00 Crystal Palace vs Leicester City

15.04 – 16:00 Everton vs Burnley

15.04 – 16:00 Stoke City vs Hull City

15.04 – 16:00 Sunderland vs West Ham

15.04 – 16:00 Watford vs Swansea

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr612426399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása