High Pressing

Egyre jobban éleződik a helyzet a Premier League-ben! - Matchweek 36

2017. május 05. - Hadampapi

prem36_2.jpg

Péntektől egészen hétfőig tart majd a hétvégi, 36. Premier League forduló. A klubokat már csak pár forduló választja el a bajnokság végétől, így a tabella elején és végén álló csapatoknak is van még izgulni valójuk. Van akinek a bajnoki cím, a Bajnokok Ligája indulás és az esetleges kiesés elkerülése a cél. A legjobb helyzetben nyilvánvalóan a bajnokaspiráns Chelsea van, mivel a kiesés ellen menekülő Middlesbrough-t fogadja majd hazai környezetben.

A szokásoktól eltérően, a hétvégi fordulóban az első meccset pénteken rendezik meg. A ’’kalapácsosok’’ fogadják a Tottenham-et, és próbálják majd megakadályozni abban, hogy a pontot vagy pontokat szerezzenek. A hazai együttes az előző idényhez képest rendkívül alul teljesít. A táblázaton elfoglalt 15. helyük jól mutatja jelenlegi erejüket, igaz a szezon során végig sérülések hátráltatták őket. A Tottenham harcban vannak a bajnoki címért, mindössze 4 pont választja el őket az első helyezett Chelsea-től. Céljaik eléréséhez nyilvánvalóan a győzelem az elfogadható, valószínűleg a Harry Kane és Dele Alli páros nem fog kegyelmezni a hazaiaknak.

A negyedik helyen álló Manchester City létfontosságú meccset játszik a szombati napon. Otthon a Crystal Palace együttesét fogadják, akik jelenleg hat pontra vannak a kiesést jelentő 18. helytől. A hazaiaknak viszont már csak egy cél maradt, a Bajnokok Ligáját érő harmadik vagy negyedik hely valamelyikének megszerzése. Előző két találkozóját döntetlennel zárta Josep Guardiola gárdája, így most lehetőségük lesz javítani a sokkal gyengébb kerettel rendelkező vendégek ellen. Nincs könnyű helyzetben a Liverpool együttese sem, mivel egy stabil középcsapat látogat el hozzájuk. Igaz, hogy a Southampton az elmált három mérkőzésének egyikét sem tudta megnyerni az elmúlt fordulókban. A hazaiak úgy vezetnek három ponttal a rivális City előtt, hogy egy meccsel többet játszottak eddig a bajnokság során. Mondhatni, hogy lépéskényszerben van Jurgen Klopp legénysége, nekik csak a három pont az, ami elfogadható.

A Premier League-hez hűen nem maradunk most sem rangadó nélkül. Vasárnap délután két nagy hagyománnyal rendelkező klub méri össze erejét. Az Arsenal az elmúlt évek során szebb napokat is látott már. A jelenlegi szezonban egyetlen reményük az FA kupa elhódítása, amelyre nagy eséllyel pályáznak is. Viszont jelenlegi 6. helyükről még tudnak előrébb lépkedni a tabellán, és reménykedhetnek még a Bajnokok Ligája indulásban is. Teljesen más a helyzet az 5. helyen álló ’’vörös ördögöknél’’, akik még érdekeltek az Európa Ligában és próbálják azt megnyerni is. Jose Mourinho hetekkel ezelőtt kijelentette, hogy az EL-t részesítik majd előnyben és a bajnokság csak másodlagos. Az sem javítja a helyzetüket, hogy rengeteg sérült van, így a hátralévő bajnokikon akár az akadémiáról érkező játékosok is szerepet kaphatnak majd. Kényelmes hétfő esti találkozó vár a Chelsea együttesére. Ez még úgy is kijelenthető, hogy ellenfele, a Middlesbrough foggal körömmel ragaszkodik a bentmaradáshoz. Jól mutatja ezt az, hogy egy héttel ezelőtt közel álltak ahhoz, hogy legyőzzék a Manchester City-t. A két keret között óriási a különbség, a hazaiak valószínűleg már az első percekben próbálják majd megszerezni a vezetést, és az sem lehetetlen, hogy 3-4 gólig meg sem állnak majd. 

A kiesés elkerüléséért küzdő csapatok közül kétségkívül a Hull City-nek van a legkönnyebb dolga. Azzal a Sunderland-vel találkozik, amelyik együttes már hivatalosan is búcsúzott a Premier League-től és jövőre a másodosztályban folytatja. A hazaiak eddig is kitűnően szerepeltek otthon a menedzser váltás óta, és most, hogy hatalmas tétje is van az összecsapásnak, biztosra vehető, hogy mindent megtesznek majd a három pontért.

Íme a jelenlegi állás az angol bajnokságban:

18238883_1706079319416476_6187481823976659851_o.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr8512483171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása