High Pressing

Átigazolási körkép első rész, Don Sampa

Jorge Sampaoli és a Barcelona

2017. március 04. - kovadi

Luis Enrique ideje a Barcelonánál lejárt. Ő maga azt nyilatkozta, hogy ez az utolsó szezonja a katalán csapat kispadján, ezért a napokban sorra jelentek meg cikkek a lehetséges utódról. Az egyik jelölt Jorge Sampaoli.

Az argentin 2016 júliusában vette át a Sevilla csapatát amelyet a sok távozó miatt újra kellet építenie. Az első meccsek nem is sikerültek jól, de azóta új erőre kapott a gárda. Jó eséllyel bejutnak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe és a bajnokságban is dobogós helyen állnak.

Vajon egy év után elhagyja a sevillaiakat az 56 éves tréner, vagy marad és kitölti a szerződését? Ő maga úgy nyilatkozott, hogy sosem tudni mit hoz a jövő. Azt viszont tudjuk, hogy Lionel Messi és közte remek a kapcsolat és többször is kiemelte, hogy a Barcelona klasszisával dolgozni maga lenne a megtestesült álom. 

jorge-sampaoli-sevilla-olympique-lyon-champions-league_1ut2se8sdlvum1vtr71vuk3yct_1.png

Sampaoli játékfelfogása egyértelműen passzol a Barcelonáéhoz, a totális futball híve, a letámadás és a labdabirtoklás jellemzi csapatai játékát. 

A Barcelonát egyébként nem csak a Sevilla mesterével boronálták össze, szó van még Jürgen Kloppról, Eusebio Sacristánról valamint Ronald Koemanról is.

Kíváncsian várhatjuk a további fejleményeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr8912311803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása