High Pressing

Átigazolási körkép, harmadik rész - Arséne Wenger

2017. március 07. - kovadi

BRÉKING: Sajtóhírek szerint Arsène Wenger közölte játékosaival, hogy a szezon végén távozik az Arsenal kispadjáról.

Mostani részünkben az Arsenal menedzseréről, Arséne Wengerről lesz szó.

Wenger 1996-ban ült le a londoniak kispadjára és immáron 20. éve vezeti a csapatot. A játékosként középszerű edző, háromszoros angol bajnoknak vallhatja magát, valamint hatszor sikerült elhódítania az FA Kupát is. Az Arsenal vele főleg a 2000-es évek eleján alkotott maradandót, mind a hazai, mind pedig a nemzetközi porondon. 2004-ben Thierry Henry és Dennis Bergkamp vezetésével veretlenül nyerték meg a Premier League-t, 2006-ban pedig Bajnokok Ligája döntőt játszhattak, igaz azon a mérkőzésen jobbnak bizonyult a Barcelona. Azóta viszont az ágyúsoknak becézett csapat "csak" két FA Kupa győzelemre volt képes. 

slide_459424_6194876_free.jpg

Tehát joggal nevezhetjük sikeresnek az elmúlt két évtizedet, amit a francia edző, a csapat élén töltött. Gyönyörű támadó futballt játszva, sok gólos mérkőzéseket produkálva kápráztatták el a világot, csak a végső győzelmek hiányoztak.

A tavalyi évben a gyengélkedő riválisok szereplése miatt sokat arra számítottak, hogy az Arsenal végre bajnok lehet, ám ez nem sikerült Wengeréknek, olyannyira nem, hogy az előző szezon meglepetés gárdája, a Leicester City végzett az első helyen. Ekkor már lehetett hallani pletykákat az esetleges váltásról a londoni klub élén és a jó Arséne távozásáról, hiszen a szurkolók elégedetlenek voltak az eredményekkel. 

Ezek a pletykák az idei Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén, a Bayern München elleni (5-1) csúfos vereség után felerősödtek. Azon a drukkerek, akik eddig védték a vezetőedzőt, szintén a távozását és/vagy a nyugdíjazását követelik. 

Itt az ideje, hogy Wenger leköszönjön?

wener_to_the_retirement_house_826_510_1.jpg

A tapasztalt mestert sokan az átigazolás politikája miatt is bírálják, évről évre hallani, hogy 1-1 igazi klasszist igazol az Arsenal, de ezek mind üres találgatásnak bizonyultak eddig. Mesut Özil és Alexis Sánchez érkezése óta nem szerződtetett a csapat valóban világsztár szintű játékost, s enélkül nehéz felvenni a versenyt a sokat költő ellenfelekkel. Az említett két játékosról is azt olvasni, hogy távozni készülnek az Emirates-ből. Özil Németországba vagy esetlegesen Spanyolországba "menekülhet" míg a chilei Sánchez-t a Juventus és a PSG is szeretné a soraiban tudni, valamint Jorge Sampaoli (egykori edzője a válogatottnál) is szívesen látná sevillában. 

Mindeközben a londoniak háza táján, a csapattal évről-évre szóba hozott, francia csatárkettősről, Benzemáról és Lacazette-ről beszélnek. Valamint torinoi góllövő, Andrea Belotti is a lehetséges érkezők között van.wenger_to_buy_belotti.jpg

A 67 éves szakembert a napokban, Luis Enrique bejelentése után, összeboronálták a Barcelonával is, de ezek valószínűleg szintén csak üres találgatások. Mindenesetre Arséne Wenger pozíciója az évek során talán most tűnik a leggyengébbnek, s a szezon végén nagy eséllyel leköszön. A helyére, a lehetséges érkezők között ott van Massimiliao Allegri a Juventus trénere, valamint az Atletico Madrid argentin edzője Diego Simeone. 

Meglátjuk mit hoz a jövő a francia menedzser számára, egy biztos, az eredményeire így is büszke lehet és ha esetleg távozik, sosem felejtik Londonban, amit a csapatért tett. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr8112319441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása