High Pressing

Átigazolási körkép, ötödik rész - Real Madrid

2017. március 29. - kovadi

Állandó rovatunk ötödik részében, Európa és a Világ egyik legjobb csapatával, a regnáló Bajnokok Ligája győztes, Real Madriddal foglalkozunk. 

real_madrid_team_wallpaper_by_youssefhesham_gfx11-d9lp58c.png

A királyiak átigazolásaival kapcsolatban évről-évre rengeteg találgatás, pletyka kerül napvilágra. Talán az egyik legtöbb, az elit futballhoz tartozó csapatok közül. A madridi csapat az elmúlt tíz évben, a transfermarkt.com adati szerint, közel 984 millió euro-t költött új igazolásokra. Többek között olyan nevek érkeztek ebben az időszakban a gárdához, mint Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy, Fabio Cannavaro, Wesley Sneijder, Kaká, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Xabi Alonso, Luka Modric, James Rodrígez, Toni Kroos , Gareth Bale és még sorolhatnánk..

Ez a transzfer politika főként a klub jelenlegi elnökéhez, Florentino Pérez-hez köthető. (habár a fent említett labdarúgók közül nem mindenki az Ő hatására érkezett a tizenegyszeres BL-győzteshez.)

Pérez már második ciklusát tölti az egyesület élén, az első elnöklése idején is hasonló módon járt el, mint a mostani periódusban. Akkoriban a 'Galaktikusok' névre hallgató csapatba olyan játékosakat szerződtetett, mint például Luís Figo, Zinedine Zidane,(a jelenlegi vezetőedző),
s őket követte Ronaldo, David Beckham, Michael Owen és Robinhobeckham.jpg

Nem csoda tehát, hogy rengeteg pletyka lengi körül ismét a Real háza táját. Szemezgessünk belőlük...

Mostanság a legnagyobb érdeklődést, a hírek szerint Eden Hazard iránt tanúsítja a spanyol csapat. A Chelsea futballistája remek formának örvend, Antonio Conte kezei alatt újra, régi önmagát idézi, s szárnyal az angol bajnokságban. Ha esetleg létre is jönne az egyesség a felek között, a kérdés az, hogy ki helyén fog majd játszani a belga támadó ?! Ronaldo és Bale pozíciója megdönthetetlennek látszik a két szélen, a klasszikus csatár szerepköre pedig nem feltétlenül Hazard első számú posztja, de talán a második sem. Itt fontos megemlítenünk a kispadra száműzött, 2014-ben a a királyiakhoz bomba formában érkező James Rodrígez nevét, vagy a Barcelonával és a Manchester City-vel többször szóba hozott, a szintén csak csereként játszó Isco-t. Ők lehetnek a 2017.-es, nyári átigazolási szezon legnagyobb távozói, a kolumbiai James-t a Chelsea szeretné megszerezni. Kettejük továbbállása esetén tehát, van esély, hogy a belga válogatott legnagyobb sztárja áttegye székhelyét Londonból Madridba, csakhogy így sem biztos, hogy lesz helye a kezdő tizenegyben.

A lehetséges érkezők névsorában megtalálhatjuk még David De Gea-t is. A Manchester United hálóőre 2015. nyarán, az utolsó átigazolási napon, már aláírt a Real Madridhoz, de a felek adminisztrációs hibáiból adódó időtúllépés miatt nem valósulhatott meg a transzfer. Úgy tűnik azonban, hogy Pérez elnök nem tett le az üzletről, és a spanyol portás továbbra is a célpontok között szerepel. Ha valóban megtörténik a váltás, annak Keylor Navas láthatja legnagyobb kárát, s feltehetően a Costa Rica-i kapusnak új otthon után kell majd néznie.

Korábban arról is lehetett hallani, hogy Karim Benzema elhagyja a spanyol fővárost és a pótlására Edinson Cavani a PSG-ből, vagy a dortmundi Pierre-Emerick Aubameyang lehet a megoldás. Spanyol és Angol sportlapok cikkeztek még Thibaut Courtois és Sergio Agüero esetleges Madridba költözéséről is.

Kérdés tehát bőven akad, biztosat egyenlőre nem tudunk, ami viszont 100 %, hogy idén is lesz játékosmozgás a Real Madridnál. 

 

Átigazolási körkép című állandó rovatunk előző részei: Arséne Wenger  Jorge Sampaoli, Wayne RooneyAntoine Griezmann.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr312385747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása