High Pressing

Újra itt a spanyol bajnokság! - a 29. forduló előzetese

2017. március 30. - Hadampapi

17580070_1573155536057998_431291713_n.jpg

A válogatott szünet után újra spanyol bajnoki mérkőzéseket nézhetünk, a mostani fordulóban inkább fontos meccsek, mintsem rangadók lesznek. A 29. fordulóban a nagyobb csapatoknak csak a győzelem az elfogadható, gyengébb ellenfeleiket mindenképp le kell győzniük. Kérdéses, hogy a mostani kihagyás mennyire tett jót a játékosoknak. A sok utazás és a meccsek általában nincsenek jó hatással a keretek állapotára. 

Málaga CF vs Atlético de Madrid 01.04. 20:45 (tv.: Sport 2)

Az Atlético Madrid csapata a negyedik helyről várja a soron következő fordulót, két ponttal a Sevilla együttese mögött. Mondani sem kell, hogy a vendég győzelem lehet csak elfogadható a ''matracosok"-nak. A vendég gárda utolsó három meccset simán megnyerte, a gyengélkedő Malaga nem lehet gond Diego Simeone fiainak. Ha csak a formát nézzük akkor az előny a madridi klubnál van. Előző öt meccséből hármat megnyert, egy döntetlent és egy vereséget tudhatnak magukénak, míg a Malaga rettenetes formában van. Öt meccsen mindösszesen egy döntetlenre futotta, azt is a Leganes ellen. Ezeken a meccseken a gólszerzés sem nagyon sikerült, két gólt tudtak az ellenfelek hálójába juttatni. 

Sevilla FC vs Sporting Gijon 02.04. 12:00 (tv.: Sport 1) 

Jó formában lévő csapatnak kicsit sem lehet nevezni a hazaiakat, ugyanis az előző három mérkőzésen nem sikerült nyerniük. Elbukták a nagyon fontosnak tartott Atletico elleni rangadót és otthon sem sikerült legyőzni a Leganes-t. A mostani hullámvölgy akár a Sevilla harmadik helyébe is kerülhet. A mostani mérkőzésen viszont lesz lehetőségük a javításra. A kieső helyen lévő Sporting Gijon korántsem nevezhető erős csapatnak, a 18. helyről várják a fordulót és öt egységre vannak a bennmaradást érő 17. helytől. Hatalmas meglepetés lenne ha a Sevilla ezt a mérkőzést sem tudná megnyerni.  

Real Madrid vs D. Alavés 02.04. 16:15 (tv.: Sport 2)

A listavezető és egy meccsel kevesebbet játszó Real Madrid könnyű ellenféllel találkozik a spanyol bajnokság 29. fordulójában. A bajnoki cím felé vezető úton az ilyen ellenfeleket könnyedén verniük kell, nem okozhat gondot még akkor sem ha a vendégek az előkelő tizedik helyet foglalja el a táblázaton. Hazai pályán a királyiak eddig veretlenek, a csapatok többségét nagyobb nehézségek nélkül győzték le. Az sem lehet számukra gond, hogy az Alaves idegenben feltűnően jó benyomát kelt. Utolsó öt meccsükből hármat is megnyertek távol az otthonuktól, de nagy csodának kell történnie, hogy ezt a madridi csapat ellen is megtegyék. 

Granada CF vs FC Barcelona 02.04 20:45 (tv.: Sport 1)

Érdekes meccsnek ígérkezik a vasárnapot lezáró Barcelona meccse. A hazai csapat küzd a kiesés ellen, hét pontra állnak a bennmaradást érő 17. helytől. A katalánoknak viszont nincs más választásuk, mint győzelembe menekülni ha nem akarnak jobban lemaradni az ősi rivális Real Madrid-tól. Bátran kijelenthetjük, hogy a hazaiak nem fogják könnyen adni magukat. Utolsó öt hazai meccsük közül hármat megnyertek, látszódik, hogy a szurkolóik előtt küzdenek, hogy elkerüljék a kiesést. Nyilvánvalóan a haza bravúrhoz lesz egy-két szava a Barcelonának is. Iszonyatos mennyiségű gólt lőnek, minden támadásukban benne van a veszély és a gól is. Az idegenbeli tabellán az első helyen állnak, egy Granada szintű együttes nem okozhat nekik fejfájást, főleg nem az MSN-nek. 

További mérkőzések a spanyol bajnokság 29. fordulójában: 

 

31.03. 20:45Espanyol vs Betis

01.04. 13:00Villarreal vs Eibar

01.04. 16:15Osasuna vs Athletic Bilbao

01.04. 18:30Real Sociedad vs Leganes

02.04. 18:30Valencia vs Deportivo La Coruna

03.04. 20:45Celta Vigo vs Las Palmas

                      

La Liga jelenlegi állása: 

la_liga_28.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr5412387375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása