High Pressing

A végső hajrá - Premier League, matchweek 38

2017. május 19. - kovadi

Egyik szemünk sír, a másik nevet...Elérkezett ugyanis az angol pontvadászat 2016/2017-es szezonjának, utolsó bajnoki hétvégéje. Sírunk mert vége, s nevetünk mert rég láttunk ilyen izgalmas idényt, rengeteg fordulattal és meglepetéssel teletűzdelve.

A legtöbb kérdés már eldőlt, egyetlen dolog maradt megválaszolatlanul, mégpedig, a nemzetközi kupában való részvétel. Az utolsó mérkőzéseken derül, ki hogy melyik gárda csatlakozik a Bajnokok-ligája következő szezonjában a Chelsea és a Tottenham mellé a főtáblára, s ki lesz az a "szerencsés" aki már augusztus elején vissza kell, hogy térjen a megérdemelt nyaralásból, hogy a selejtezőkben kiharcolja a BL csoportkörében való szereplést. Így vágunk tehát neki a hétvégének..bl_1.jpg

Hét közben lejátszották az egyes fordulókban elmaradt mérkőzéseket, melyek alapján elmondható, hogy minden nagy csapat hozta a kötelezőt, még a Manchester United is, akinek lassan a kötelező a döntetlen, hiszen ez volt a 15. pontosztozkodással végződött találkozójuk az idei kiírásban. (eredmények: Chelsea 4-3 Watford, Man.City 3-1 West Brom., Arsenal 2-0 Sunderland, Southampton 0- 0 Man.Utd, Leicester 1-6 Tottenham)

Vasárnap, egy időben kerül megrendezésre az összes mérkőzés.

A TOP4, fent maradó két helyéért folytatott harcban vitathatatlanul az ágyúsok vannak a legnehezebb helyzetben, hiszen az Arsenal-nak az Everton ellen kellene kiharcolnia egy a BL indulást jelentő pozíciót. Nem lehetetlen feladat, hiszen Wenger fiai új erőre kaptak a szezon végére, s a legutóbbi 4 meccsüket egyaránt megnyerték.arsenal_3.jpg Ez legfőképpen  az új, 3-védős rendszernek köszönhető amiben mostanában játszanak. Igaz mikor decemberben összecsapott eme két csapat, a liverpooli kékek győztek. Számukra már csak a gólkülönbség javítása lehet a cél, hiszen sem előre sem hátra nem tudnak már elmozdulni, biztos a 7. helyezésük. Ha a hazaiak nyernek is, nem a saját kezükben van a sorsuk, hiszen ha riválisok is behúzzák meccseiket, nem módosul a tabella. Csak akkor van esélyük, hogyha a Pool, vagy a City botlik... (A mi tippünk: Döntetlen)

A friss bajnok Chelsea, a már biztos kieső Sunderland csapatát fogadja hazai pályán. Antonio Conte együttese számára az egyetlen fontos kérdés, hogy miként búcsúznak közönségüktől, s a bajnokságtól, amit szinte végig uraltak. Az olasz mesternek lehetősége van pihentetni a játékosait az FA-kupa döntőjére, s ezáltal esélyt kaphatnak a fiatalok, illetve a gárda örök kapitánya és legendája, John Terry is, akinek ez lehet az utolsó fellépése a londoni klub színeiben. (A mi tippünk: Chelsea siker)conte-terry.jpg

A Tottenham két meccsel a vége előtt megszilárdította második helyét a táblázaton, s gyakorlatilag tét nélkül játszhat majd a Hull City ellenében A Spurs számára egy nyitott kérdés maradt, a gólkirályi cím. golok.jpgHarry Kane jelenleg 2 találattal vezet a vetélytársak előtt, s ha ezt tudja növelni a Hull otthonában, könnyedén elnyerheti az aranycipőt. Nehéz elképzelni, hogy a társak ne tennének meg mindent ezen az összecsapáson, hogy ez ne így legyen. Az előző fordulóban, a Crystal Palace ellen elszenvedett vereséggel biztossá vált, hogy a Tigrisek a következő szezont a másodosztályban kezdik meg, valószínűleg Marco Silva nélkül. A két gárda, előző három randevúját Pochettino legényei nyerték, s nem kérdés, hogy most is Ők számítanak az esélyesnek. Főleg a csütörtöki, Leicester elleni gálájukat látva. (A mi tippünk: Fölényes Spurs siker)

A Liverpool hazai pályán fogadja a Middlesbrough együttesét. Jörgen Klopp-ék számára létszükséglet a három pont begyűjtése, ha jövőre a legrangosabb nemzetközi kupában szeretnének bizonyítani. Nem tűnik megoldhatatlannak, hiszen ellenfelük már biztosan a relegáció sorsára jutott, illetve a két keret minőségét tekintve is hatalmas a különbség az klubok között. Ami talán a vendégek mellett szólhat, hogy immáron felszabadultan, nyomás nélkül futballozhatnak. De ez talán még így is kevés lesz. (A mi tippünk: Hazai győzelem)

José Mourinho és a Manchester United számára a bajnokság rég véget ért. Már matematikai esélyük sincs kiharcolni a BL indulást érő helyek valamelyikét, csak az Európa-liga győzelemben bízhatnak, hiszen ha sikerül elhódítaniuk a trófeát, az automatikus Bajnokok-ligája főtáblás szereplést jelentene. Finoman sem sikerült jól tehát a portugál mester első idénye Manchesterben. S ezen a Crytal Palace még ronthat is, egy esetleges pontrablással. (A mi tippünk: Crytal Palace győzelem)

A jelenleg 3. helyen tanyázó Manchester City a Watford otthonába látogat. A Pep Guardiola vezette gárda, egy esetleges vereséggel is odaérhet a 4. pozícióba, jobb gólkülönbségének köszönhetően. De a spanyol tréner valószínűleg ennél többet szeretne elérni, s nem vágyik a tavalyi év után ismét egy BL selejtezőre. Remek formában a vendégek, előző három összecsapásukon 10 gólt szereztek, s csak 2-t kaptak. Ellenben a Watford, mely legutóbbi  5 meccse mindegyikét elveszítette. Egyértelműnek tűnik tehát...(A mi tippünk:City győzelem)prmer21_1.jpg

 

 

Párosítások:
Vasárnap:
16:00 - Arsenal - Everton
16:00 - Burnley - West Ham
16:00 - Chelsea - Sunderland
16:00 - Hull City - Tottenham
16:00 - Leicester - Bournemouth
16:00 - Liverpool - Middlesbrough
16:00 - Manchester United - Crystal Palace
16:00 - Southampton - Stoke
16:00 - Swansea - West Brom
16:00 - Watford - Manchester City

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr3912525363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása