High Pressing

Teljes összeomlás az Arsenal csapatánál

2017. március 08. - Hadampapi

17191051_10154742511182713_5504219530384438277_n.jpg

A tegnapi napon lejátszották a BL-ben az Arsenal – Bayern München mérkőzés visszavágóját, amelyen összesítésében a müncheni csapat, 10-2-vel jutott tovább.

Sokatmondó ez az eredmény az Arsenal számára. Soha nem kapott még ennyi gólt a Bajnokok Ligája kiesési szakaszában. Legutóbb 5 gólt is csak 19 éve, egy Chelsea elleni bajnokin. Több szempontból is kínos ez az eredmény, ami most megesett velük. Az, hogy a Bayern ellen nem tudtak továbbjutni, nem akkora meglepetés, de sorozatban már hetedszer nem jutnak tovább a legjobb nyolc közé. Elő lehet venni Arsene Wenger edzőt is a történtekért, de nem lenne fair csak is őt hibáztatni. Igaz, hogy a meccs után kijelentette, hogy meglátása szerint a csapata megfelelően játszott. Ugyanakkor erősen bírálta a bírót, aki szerinte teljesen megölte a meccset a megadott tizenegyessel és a Koscielny-nek felmutatott piros lappal. Szerencsétlen dolog ezt úgy kijelenteni, hogy csapata két meccsen 10 gólt kapott és lélektelenül szaladgált a játékosok többsége. A hazai csapat középpályáján úgy futott át az ellenfél több játékosa is, hogy azok semmilyen ellenállásba nem ütköztek a második félidőben.

skysports-arsenal-protest-arsene-wenger-fans-bayern-munich_3905088.jpg

 A meccs előtti órákban több szimpatizáns is tüntetett amellett, hogy a klub álljon el Arsene Wenger szerződésének meghosszabbításától. Érthetően sok fanatikus nem akarja elfogadni, hogy egy ilyen patinás klub miért nem képes a nagyobb akadályokat átugrani. A BL-ben sok-sok éve nem tudnak maradandót nyújtani (utoljára 11 éve játszott a csapat döntőt a Barcelona ellen, amit el is veszített). A bajnokságban a sorozatos negyedik helyek után múlt évben a csapat megszerezte a második helyet, ami némi reménnyel tölthette el a szurkolókat. Ezek után most a klub egy meglehetősen mély pontra került. Sok szakértő és fociszerető viszont úgy gondolja, ha Wenger távozik a szezon végén, az végzetes lehet az Arsenal számára. Elvesztené a sok év alatt megteremtett stabilitását és a mostani Liverpool sorsára jutna.

17192621_10154742922002713_981532866382150889_o.jpg

Nézzük meg milyen játékosok alkotják ezt a mai Arsenalt. A két legnagyobb húzónév, Alexis Sanchez és Mesut Özil nem éppen a leghűségesebb ágyúsok közé tartoznak. Nagy a bizonytalanság a két játékos körül a jövőjüket illetően. Ami azért sem meglepő, mert már régóta egyikük sem akarja aláírni új, több évre szóló szerződését. Mégis a legnagyobb probléma nem a támadó harmadban keresendő. A középpálya több játékosa sem hozza az elvárt szintet. Granit Xhaka, akit a nyáron igazoltak sokszor elég forrófejű, több piroslapot és tizenegyest is összehozott már a csapata rovására. A svájci remek bal lábbal van megáldva, amit sokszor meg is mutatott a Bundesligában, mikor még a Mönchengladbach csapatánál játszott. Az angol bajnokságban viszont finoman szólva sem találja a helyét. Nem lenne nehéz megszámolni, hogy mennyi jó meccse volt eddigi Arsenalos pályafutása során. A másik gyengepont a francia Francis Coquelin aki igaz, hogy 2008 óta a klub játékosa, de többször is volt más bajnokságokban kölcsönben. Az utóbbi években sok mérkőzésen szerepet kapott, voltak jó és kevésbé jó periódusai. Sokan úgy vélekednek róla, hogy nem Arsenal szintű játékos és közel sem klasszis a maga posztján.

Kérdéses, hogy a vezetés, és a csapatot 21 éve irányító Arsene Wenger miként fog dönteni a klub és saját maga sorsáról. Elég számukra a bajnokságban az első négy hely valamelyike, és a biztos Bajnokok Ligája indulás, vagy ennél többet akarnak és komoly erősítés érkezik a nyáron több posztra is.

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr6612322391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása