High Pressing

Átigazolási körkép, negyedik rész - Antoine Griezmann

2017. március 21. - kovadi

Negyedik részünkben az Atletico Madrid francia támadójáról, Antoine Griezmannról lesz szó.

1934277-40681025-2560-1440.jpg

Griezmann esetleges eligazolása a spanyol fővárosból évek óta téma a futballsajtóban. Bár ezidáig csak pletykának, találgatásnak bizonyultak ezek a hírek, az idei nyáron, az eddiginél jóval nagyobb valószínűsége van a távozásnak. Főleg, ha az Atletico a '16-'17-es kiírás végén nem nyer semmilyen komolyabb trófeát, s erre minden esély megvan. A Diego Simeone irányította együttes, ebben a szezonban gyengén szerepel a bajnokságban, legalábbis gyengébben, mint az előző idényekben. Csak a negyedik helyen állnak a tabellán, tíz pontos hátrányban az első, Real Madriddal szemben. A Spanyol Kupából is kiestek, az elődöntőben a Barcelona búcsúztatta Őket.

Az egyetlen, számukra megszerezhető trófea a Bajnokok Ligája, ahol a Leicester Cityvel találkoznak a legjobb nyolc között. ( itt olvashatsz a párosításról ) A regnáló angol bajnok, nem kis meglepetésre jutott tovább a Sevilla ellen, a nyolcaddöntőből, és ebben a párharcban sem szabad leírni Őket, habár a favorit még mindig a kétszeres BL döntős, spanyol csapat. Ha most nem sikerül nagyot alkotniuk a nemzetközi porondon, könnyen lehet, hogy nem csak Griezmann, hanem argentin edzője, Simeone is távozik.

A francai világsztár többször elmondta, hogy a legfőbb ok amiért még nem váltott, az Diego Pablo Simeone személye. Ha tehát a tréner úgy dönt, hogy feláll a kispadról az évad végén, könnyen lehet, hogy a 2016-os Aranylabda szavazás harmadik helyezettje is hasonló döntést hoz majd.

griezmann-chher-hriamtu-ka-ni-lo-simeoned9f29d8088218aa8f8d9263bfec2ad9b.jpg

...és, hogy melyik klub lehet a következő állomása? 

Erre a kérdésre 100% biztossággal, majd csak a nyári átigazolási szezon végeztével tudunk válaszolni, de addig is szemezgessünk a Griezmannal hírbe hozott csapatokkal. 

Elsőként természetesen a Manchester United kerül szóba. A fogadóirodák nagy többsége az angolokat tartja a legesélyesebb befutónak, a bomba formában futballozó csatár játékjogáért vívott versenyben. Egyébként Antoine válogatottbeli csapattársa és barátja, a világ legdrágább játékosa, Paul Pogba is Manchesterben rúgja bőrt. Sajtóhírek szerint, a tavaly rekord összegért a Vörös Ördögökhöz igazoló középpályás, folyamatosan győzködni barátját, hogy Anglia számára a megfelelő környezet a fejlődéshez. Nem mellesleg, José Mourinho is szeretné Őt megszerezni.

gettyimages-545391644.jpg

Hasonlóan vélekedik a Manchester City tulajdonosa, Manszúr Sejk és a gárda edzője, Pep Guardiola is, akik szintén az Egyesült Királyságot tartják a francia támadó igényeinek megfelelő légkörnek, s pletykák arról szólnak, hogy a manchesteri kékek is gőzerővel dolgoznak a szerződtetésén.

Azonban könnyen lehet, hogy Ő maga nem így gondolja. Több nyilatkozatában is említette, hogy a pályán kívül is szereti, és szeretné is jól érezni magát, amihez az elengedhetetlen feltétel a folyamatos jó idő, valamint a napsütés, és hát tudjuk, hogy ez Angliára kevésbé jellemző, mint mondjuk Spanyolországra. Valamint, a napokban, egy a jövőjét érintő kérdésre sem, a szigetországi váltást megerősítően válaszolt:

Miért ne játszhatnék a jövőben a Real Madridban, vagy a Barcelonában?

Minden játékos álma, hogy ebben a két csapatban, vagy a Bayern Münchenben szerepeljen. - mondta Griezmann

griezmann_s_dream.jpg

Valószínűleg a ezek egyesületek is szívesen látnák saját színeikben futballozni, az ellenük már többször bizonyító csatárt, s Ők is beszállnak majd a harcba. Arról nem is beszélve, hogy a fent említett együtteseken felül, a PSG és a Chelsea is érdeklődik a játékos iránt. 

Érdekes folytatás várható tehát az ügyben, s ami biztos, hogy a 2017-es, nyári átigazolási szezon egyik legkeresettebb labdarúgója, Antione Griezmann lesz.

Cikksorozatunk előző részei: Arséne Wenger , Jorge Sampaoli, Wayne Rooney. 

Facebook oldalunkon megtalálsz minden friss hírt és szenzációt, a futball világából: High Pressing Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr612359635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LúzerMan 2017.03.23. 00:42:41

Jelenleg Griezmann a kedvenc csatárom. Nem erővel, hanem ésszel játszik.
Ékes példája, hogy megfelelő erőnléttel, de erőszak nélkül is lehet hatékony egy csatár.
Most is jó helyen van, ha vált, reméljük olyan csapatot talál, ahol ki tudja hozni magából a legjobbat!
Hajrá!
süti beállítások módosítása