High Pressing

Átigazolási körkép, hatodik rész - Andrea Pirlo

2017. április 05. - kovadi

Állandó, átigazolásokkal foglalkozó rovatunk mostani részében, az olasz karmester, Andrea Pirlo kerül górcső alá.13a0da75ca2fd337f2bf77c4523cd459.jpg

A világbajnok középpályás, jelenleg az Egyesült Államokban rúgja a bőrt, a New York City FC csapatában, azonban könnyen megeshet, hogy utolsó idénye ez a New York-i együttesnél.

Sajtóhírek szerint következő állomása London lehet, méghozzá egykori mestere, Antonio Conte másodedzőjeként. A Chelsea egyébként nemrég veszítette el Steve Holland-ot, akinek a helyére Pirlo érkezhet. Holland az angol válogatottnál folytatja, az "új" kapitány, Gareth Southgate mellett. 

nycfc_031816_205rs.jpg

Conte és egykori játékosa négy éven keresztül együtt dolgoztak, mind a Juventus-nál, mind az Olasz labdarúgó-válogatottnál. Előbbivel háromszor is megnyerték a bajnokságot, míg a válogatottal trófeát ugyan nem gyűjtöttek, de az egész világot ámulatba ejtették támadójátékukkal. (Legfőképpen azért, mert az itáliai csapatokra inkább a védekező foci volt a jellemző) A tavalyi Európa Bajnokságon többek között például a spanyolokat is búcsúztatták a nyolcaddöntőben. (Igaz Pirlo ekkor már nem szerepelt az együttesben). Joggal mondhatjuk tehát, hogy a tréner taktikájával megváltoztatta az olasz futballról alkotott képet, és reformálta hazája labdarúgását. A kiváló irányító alapembere volt az Antonio Conte által kialakított rendszernek, mindkét fronton. Ő mozgatta a csapatot, s kötötte össze a védelmet a csatársorral. Ő volt a gárda esze, s mindeközben remek kapcsolatot ápolt mentorával. Érthető tehát, hogy a Chelsea jelenlegi menedzsere szeretné újra a közelében tudni. 

pirlo_and_conte_feb_2016.jpeg

Mióta Conte átvette a londoni kékek irányítását, Pirlo többször is megfordult a Stamford Bridge-n. Vajon véletlen lenne?

A bejelentés még várat magára, s Andrea Pirlo jelenleg még aktív labdarúgóként segíti csapatát az MLS-ben. Mindenesetre kíváncsian várjuk, mi sül ki a dologból, s az biztos, hogy a Chelsea kispadja nem fog gyengülni az egykoron a világ egyik legjobbjának számító Pirlo érkezésével.

Állandó rovatunk előző részei:

  1. Jorge Sampaoli
  2. Wayne Rooney 
  3. Arséne Wenger 
  4. Antoine Griezmann
  5. Real Madrid

A bejegyzés trackback címe:

https://highpressing.blog.hu/api/trackback/id/tr1212403351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása